úterý 2. května 2017

Italská káva druhy

Rozmanité italské území rozprostírající se na Apeninském poloostrově nabízí své půvaby nejen obdivovatelům přírody, historie a umění, ale také zájemcům o gastronomii. Na své si tak v Itálii přijdou příznivci dobrého jídla i pití. Druhy kávy typické pro Itálii. Benátek, byl z toho poprask. Dnes se nám to může zdát úsměvné, ale kněží ji tehdy považovali za hříšný nápoj od samotného ďábla.


Káva byla ovšem lukrativní komodita a brzy se stala nápojem, který si mohli dovolit jen bohatí.

Jednoznačně se dá říci, že italská káva je výborná, především pak díky její bohaté chuti a výrazným aroma. Mezi nejčastější druhy , a také nejvíce spojovanou jako italská káva , je pravé italské espresso. Italská chuť dává přednost více kávě rozpustné.


Italové jí zdravější stravu - hodně zeleniny a salátů. Více dbají o svou celkovou kondici (spíše kvůli vzhledu), ač jsou relativně lenošní. Lavazza Qualita Rossa je nejvíce prodávaným druhem Lavazza kávy. Africká Robusta propůjčuje této kávě čokoládovou, brazilská Arabica naproti tomu sladkou chuť.


Zrnková a mletá káva , espresso kávovary, kávové kapsle, moka konvice, příslušenství Tyto stránky používají k personalizaci, poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie.

V kavárně však není čas na poměrně složité přenastavování mlýnku, proto se volí obecně první varianta, případně barista přidá při stejné hrubosti více kávy do portafilteru (páky). Touto kuchyní se inspirovalo mnoho a mnoho dalších. Těšit se v ní můžeme na různé druhy masa a ryb, zeleninu (uvařenou na mnoho způsobů), těstoviny (Itálie se může pyšnit více než 4druhy ), nádivky, zmrzliny (italské zmrzliny jsou považovány také za jedny z nejlepších), dezerty. No, me zase fascinuje jak se “vzdelani” Cesi ohrazuji, ze piccolo neexistuje. Existuje, a nejen v Australii.


Na každém rohu potkáme kavárny, které nabízejí lahodný teplý nápoj hned v několika podobách. Káva se stala rituálem, kterým začínáme náš den. Na kafe zveme naše přátele, kolegy nebo si ji vychutnáváme v soukromí našich domovů.


Známe ale dobře její druhy ? Samotná chuť kávy je opředená historií a kulturou. Mletá káva je vhodná pro přípravu espressa pomocí pákového kávovaru, překapávače, Moka pressu nebo French pressu. Jednotlivé druhy přípravy kávy vyžadují svou hrubost mletí. Na espresso je například potřeba káva pomletá jemněji než na French press, Moka Press nebo na překapávanou kávu. Vybírejte tedy pečlivě s. Ingredience, jako například kávu, lze zakoupit na italiainostra­va.


Tato italská káva je velmi vhodná pro přípravu espressa, Latte Macchiata apod. A pro nízký obsah kofeinu ji lze pít i během dne. Velmi často ji lze zakoupit v akci.

A samozřejmě díky tomu pak označení italská káva. I když tedy není stoprocentně italská , jedná se rozhodně o kávu velmi kvalitní. Proto italská káva rovná se káva výborná. Značky Illy, Lavazza, Segafredo a mnoho dalších. Prostě synonyma ke kvalitní kávě s bohatou chutí a výrazným aroma.


Pravá italská káva s dlouholetou tradicí, pomalým pražením a množstvím různorodých směsí z kvalitních káv Arabica a Robusta, pro každého milovníka kávy. Caffè espresso (italsky dosl. „ káva na vyžádání“) je kávový nápoj původem z Itálie. V českém prostředí je rovněž možné setkávat se zkomoleninami preso, či presso, nebo expreso, taková označení jsou ovšem nesprávná, respektive v italském prostředí neexistují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky