pátek 12. května 2017

Nejlepší nádobí na indukci

Potřebujete nové hrnce, které se budou hodit na indukci ? Zatímco v případě ostatních typů sporáků lze použít téměř jakékoli nádobí , při vaření na indukci je třeba volit nádobí pečlivě. Jednoduše položte hrnec s trochou vody na indukční zónu a zapněte indukci. Pokud voda po krátké době začne vřít, je vaše nádobí na indukci vhodné. Nádobí na indukci Zwilling.


Může se indukce v hrnci či v pánvi rozbít, zničit, přestat fungovat.

Zmiňovali jsme, že pokud na indukční varnou desku nově přecházíte, budete muset obměnit svůj repertoár nádobí. Na tento typ ohřevu totiž bude fungovat jen takové, které je z feromagnetického materiálu. A u většiny případů tomu tak bude, bez hrnců z tohoto materiálu se neobejde.


Druhou polohou je menší otvor na páru, kdy pára postupně uniká nebo ponecháte velký otvor například na cezení brambor, těstovin a podobně. Nechybí dvojité dno a úchyty z odolného plastu. Hlavním kladem je možnost využití na indukci.


Vnitřní povrch výrobku je potažen nepřilnavou vrstvou. Ta zaručuje, že nikde neulpí zbytky jídla a snadné čištění, pro něž je možné použít i slabý proud tekoucí vody. Pánev rychle reaguje na změnu teploty a potřebuje jen kapku tuku.

Z titanového nádobí jsme pro vás vybrali německou firmu BAF, se kterou máme ty nejlepší zkušenosti už více než let. Nedá se jednoznačně říci, který materiál je na vaření nejlepší. Záleží vždy na způsobu a účelu použití.


Na přípravu omáček a dušených mas jsou například vhodné hrnce, které můžete. Hrnce, pánve a sady nádobí z prvotřídních materiálů. Vhodné i na indukci a vše skladem.


Recenze kvalitních myček na nádobí podle nás. Přehledné srovnání a porovnání, vítěz testu. Zda je nádobí opravdu na indukci můžeme poznat jednoduchým testem – přiložíme magnet na dno nádobí. Pokud magnet bude na dně nádobí držet, můžeme jej použít na indukční varné desce. Přitom nádobí vyrobené z mědi či hliníkových slitin má mnohem lepší tepelné vlastnosti než nádobí vyrobené z oceli.


Proto se nádobí na indukci vyrábí nejčastěji se „sendvičovým“ dnem tvořeným vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné oceli. Případně se kombinuje ocel a hliník. Zda se nádobí hodí pro indukci , můžete si vyzkoušet.


Jak poznat indukční nádobí ? Indukční nádobí musí mít feromagnetické dno. Je odolná, rovnoměrně se zahřívá, dobře udržuje teplo a na indukci funguje výborně. Z litiny je jak masivní nádobí , většinou povrchově opatřené keramikou, tak tenkostěnné nádobí se smaltovaným povrchem.


Ono hodně záleží na tom co od toho nádobí očekáváš, pak taky na použitých materiálech, jsou firmy kde si za kvalitu připlatíš.

My jsme kupovali indukci nedávno tady a přímo jsem to s prodejce řešil a dobře mě poradili. Protože vím že v rodině se nám už několikrát stalo že i když se to tvářilo jako indukční. Pánve na indukci „Kvalitní kastrol s nepřilnavým povrchem.


Bez pořádné pánve neuděláte ani jedno. Ale je to prostě kvalita. Už jsem se taky dočetla, že ač je to nádobí na indukci , na té plotně zlobí.


Z levnějších možná ještě Tefal, ale tam není moc na výběr - mají málo, spíš skoro vůbec další hrnce na rozšíření sady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky