pátek 19. května 2017

Hrnec na pomalé vaření

Hrnec na pomalé vaření

Jak vybrat hrnec na pomalé vaření. Postup jak vybrat hrnec na pomalé vaření není žádná věda. Pozor si dejte, aby nedošlo k záměně za hrnec na přípravu Sous vide, což je příprava jídla ve vakuovém plastovém pytlíku.


Hrnec na pomalé vaření

Jelikož se jedná o podobnou přípravu, zařadili jsme i jeden hrnec do recenzí. Vaření zeleniny či mas trvá obvykle 3-hodin. V závislosti na zvoleném výkonu, množství a druhu surovin apod. Vaření je tedy velmi pomalé a rozhodně není vhodné pro přípravu rychlovek. Vařit můžete i zcela bez tuku.


Ráno mě probouzí vůně vařeného pokrmu. Stačí pak udělat přílohu a polévku a víkendový oběd je hotový. V hrnci jsem vyzkoušela. Další hrnec na pomalé vaření od značky Bionaire, tentokrát model CrockPot Saute CSC027X, který se umístil na druhém místě.


Model má objem litrů. Je vybaven displejem a jeho příkon je 2Wattů. Tento pomalý hrnec má vnitřní nádobu. Ačkoliv se svět neustále zrychluje, v oblasti vaření se prosazuje spíše opačný trend – raději pomalu, ale zdravě. Zásadní obrat v trendech se logicky projevuje také v nabídce kuchyňského náčiní.


Objevují se nové typy pánví a hrnců, mezi nimiž má své pevné místo i takzvaný pomalý hrnec na elektřinu. Již nemusíte dlouhé hodiny trávit u plotny, nyní stačí všechny suroviny vložit do hrnce a zapnout. Pomalý hrnec zachovává vlhkost, vůni i velké množství nutričních hodnot a vitamínů. Hrnec udělá všechnu práci za vás.


Pomalý způsob vaření spočívá ve vaření při nižší teplotě než je 1°C, čímž se dosáhne jedinečných chuťových vlastností. Velká část elektrických hrnců s pomalým vařením disponuje funkcí časovače, kdy se po doběhnutí stanoveného času přístroj sám vypne. Pořiďte si kvalitní hrnec na pomalé vaření ! Hrnce na pomalé vaření CrockPot. Pomalé hrnce CrockPot mají vyjímatelnou keramickou nádobu, kterou lze použít také na pečení v troubě či mikrovlnce. Můj syn, ale vše vaří v klasickém hrnci (asi hod.) nedále se to chuťově srovnat, dlouhé vaření je mnohokrát lepší.


Dostala jsem k vánocům od rodičů pomalý hrnec , takže v tomto ohledu dlouhé vaření bude určitě dobré, ale nikde a nikdo neporovnává pomalý hrnec a vaření na plynu, které má hodně domácností. Důvodů, proč si hrnec na pomalé vaření pořídit, je hned několik. Nejenže ušetříte spoustu času, úsilí a elektrické energie, ale připravované pokrmy navíc budou mnohem chutnější, šťavnatější, ale i zdravější.


Hrnec na pomalé vaření

Proč je pomalý hrnec taková bomba a jak v něm vařit, aby to stálo za to? Jedním z nejdůležitějších parametrů, majících přímý vliv na kvalitu a rychlost vaření , je výkon. Jídla díky němu získají nové,.


Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům zdravého a chutného vaření. Elektrický Pomalý hrnec Specialista na přípravu jídel z „jednoho hrnce“ a na pečení masa vcelku. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku.


Další slevy kuchyňských spotřebičů na Kupi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky