úterý 16. května 2017

Překládací příbor

Používá se například při složité obsluze po francouzském způsobu, kdy jeho pomocí obsluha překládá z mís na talíře hostů. Také je používán hosty při vlastním odebírání. Příbor současného evropského typu se objevil až v 17. Původním materiálem bylo dřevo, později přišlo zejména v bohatších domácnostech ke slovu stříbro. Jaké jsou druhy příborů?


Jídelní příbor je sada nástrojů, které se používají při manipulaci s jídlem.

Slouží k porcování a vkládání jídla do úst. Základní části příboru jsou lžíce, nůž a vidlička. Příbor může obsahovat i různé přídavné náčiní – různě tvarované nože, vidličky a kleště.


Příbory jsou určené na překládání pokrmů při rautovém občerstvení. Dranžírovací prkénko, dranžírovací příbor , překládací příbor , mísa, ohřívač, ubrousek, inventář na servis pokrmů. Hostovi nejprve na stůl založíme masový příbor , masový talíř, oplachovač prstů Nejprve mísu s celým kuřetem prezentujeme a položíme na ohřívač.


Starožitné příbory jídelní, dranžírovací a překládací. Prodej kovových starožitných příborů, nejen stříbrné příbory.

Velký překládací – překládání při servisu na keridonů a ve větším množství. Běžný překládací – jinak bajlák – skládá se z masové vidličky a polévkové lžíce - univerzální. Odkládání příboru - Když jsme dojedli, odložíme příbor směrem na obrázku – odtud (zprava) se prázdný talíř odebírá Domácí stolování – zacházení s příborem - MůjPlan. Zobraz detailní popis 19Kč. V dobách starověku se používala pouze lžíce, postupem času k ní přibyl nůž a později ještě vidlička.


Příbory se v dávné minulosti nejprve vyráběly ze dřeva, později se k jejich výrobě začaly používat různé kovy. Alpakový překládací příbor. Jde o zboží použité, záruční doba je měsíců. Ale určitě ne svůj příbor , byť ještě nedotčený! Ale co nesmíme ošidit: překládací příbor vždy odkládáme vypouklými plochami nahoru, aby z něj šťávy a omáčky stekly a nepředávali jsme je sousedovi.


Vaše osobní údaje (jméno, e-mailová adresa, telefon) budeme (Miroslava Trojáková vystupující pod obchodními názvy Mirin Group Restaurant Academy, Restaurant Academy a Mirin Group) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů a obchodních sdělení se zajímavým obsahem pro restaurace, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Napište, Breitling Bentley GT Replica vyjednáme vám slevu! U NÁS NAKUPUJETE BEZPEČNĚ - zboží si můžete vyzvednout a následně zaplatit v našem kamenném obchodě.


Při vícedenním pronájmu cena nastavena individuálně. Půjčit Termín zapůjčení si zvolíte v detailu poptávky. Překladací příbor , velký. Potřebuji poradit Přidat mezi.


Podávání kaviáru s brambory a kyselou smetanou.

Brambory pečené v alobalu se slupkou, host si je sám oloupe a konzumuje s kaviárem a se smetanou. K bramborám zakládáme překládací příbor , ke smetaně kávovou lžičku. Světoznámá specialita podávána hlavně v přímořských oblastech.


Pokud nám číšník donese jídlo na podnose a vybídne nás, abychom si nabrali sami: můžeme pro překládání jídla použít svůj příbor můžeme pro překládání jídla použít pouze překládací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky