čtvrtek 30. června 2016

Kávomlýnek s mlecími kameny

Mlýnek na kávu s mlecími kameny. Druhou variantou jsou kávomlýnky s mlecími kameny , s nimiž docílíte daleko lepší kvality výsledné kávy. Tento mechanismus je zcela typický pro ruční mlýnky a vyplatí se do něj investovat také u těch elektrických.


Ty jsou samozřejmě dražší oproti tříštivým nožům. Jaký mlecí mechanismus nabídne kávomlýnek ?

Obě varianty mají své typické vlastnosti, které oceníte. Pojďme si je představit. Ověřena klasika je mlýnek na kávu s kameny. Větší roli hraje princip mletí.


Rozdíly jsou opět v ceně a kvalitě namletí, více jsou popsány v rádci pod recenzemi. Mlecí kameny do sebe musí naprosto přesně zapadat, takže každé kávové zrníčko je rozdrceno na stejně velké kousky. Dalším typem mlýnků je tříštivý mlýnek na kávu.


Pro mletí kávy se však nehodí.

Keramický mlýnek na kávu. Jaké mlýnky na kávu s mlecími kameny najdete v nabídce? Mlýnky na kávu s mlecími kameny jsou alternativou modelům s tříštivými noži. Ty se navíc využívají pouze u elektrických.


Nejprve se rozhodněte, zda si přejete automatické, nebo ruční mletí. Kvalitní mlýnek s mlecími kameny se nastaveními od jemného po hrubé mletí Díky mlýnku na kávu KRUPS, který nabízí mimořádné výsledky při přípravě kávy, si můžete dopřát čerstvě mletou kávu plnou chuti. Ať už si připravujete kávu jako espresso, v překapávači, moka konvici nebo french pressu, čerstvé a správné namletí kávy v kávomlýnku Vám pomůže k dokonalému výsledku. Průhledná násypka pojme až 3g kávových zrn. Těmi jsou mlýnky s mlecími kameny a mlýnky s tříštivými noži.


Ty s noži jsou podstatně levnější, nicméně nože se pří mletí zahřívají a tudíž se od nich káva často přepálí, což značně degraduje jak kvalitu a tak hlavně chuť. Určitě v tomto případě doporučujeme investovat do mlýnku s mlecími kameny. Nejnovější model oblíbeného ručního mlýnku Hario Skerton PRO s přepracovanými mlecími kameny , s novou lehce oddělitelnou šesti-hranovou kličkou a pohodlnějším nastavením hrubosti ze spodní části mlecího ústrojí. Tříštivé mlýnky na kávu mají obvykle nastavení hrubosti na základě délky mletí.


O svůj oblíbený nápoj se tak pohodlně můžete podělit s přáteli. Předností tohoto výrobku je samozřejmě velice nízká cena, ale také kompaktní rozměry. Při skladování vám proto mlýnek zabere jen minimum prostoru.


Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů!

Elektrické mlýnek na kávu s mlecími kameny. Hario Canister CMHC-4C je kvalitní japonský ruční mlýnek s keramickými mlecími kameny. Elegantní kávomlýnek s mlecími kameny , který svou výbavou a především chutí zpracované kávy uspokojí i náročnější znalce.


Kávová zrna se drtí, ne sekají jako je tomu u elektrických mlýncích s noži. Výsledkem drcení jsou rovnoměrně velké frakce (kousky) kávy s možností nastavení tloušťky mletí. Ruční mlýnek na kávu s keramickými mlecími kameny při mletí kávu nenahřívá, čímž káva neztrácí na kvalitě. Příprava kávy v mlýnku je jednoduchá, ale nezapomínejte na jeho čištění. Jak jsem již zmínili, kávomlýnky s mlecími kameny je nutné čistit o něco důkladněji.


Kávomlýnek je nutné pravidelně čistit a vymývat. K čištění mlýnku můžete použít kartáček (štěteček) pro čištění zbytků kávového prášku. Pro pravého kafaře je tedy ideální kombinací elektrický mlýnek s kónickými mlecími kameny.


Musíte ovšem počítat s časově náročnější údržbou, kratší životností a samozřejmě vyšší cenou. Dejte si pozor na mlýnky, které mají plastové tělo. Ruční kávomlýnek , zákonitě tedy bude vyžadovat vaši vlastní sílu k namletí kávových zrn.


To je většinou řešeno páčkou na horní straně nebo na boku kávomlýnku. Ta při točení pohybuje s mlecími kameny , které melou kávu. Mletí kávových zrn v ručním mlýnku je spíše tradičním pojetím přípravy kávy.


Florenz, mlýnek na kávu, 2W, ocelové mlecí kameny , ušlechtilá ocel - Čerstvě umletá káva pro nejlepší zážitek z kávy! Mohlo by se zdát, že jsou elektrické mlýnky dražší, ale není to pravda. S ručními mlýnky vychází cenově zhruba nastejno, záleží však na typu mlýnku. Je lepší pořídit si elektrický kávomlýnek s mlecími kameny. Oproti kávomlýnkům s mlecími noži nabízí kvalitnější rovnoměrné namletí.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky