pátek 3. června 2016

Krmítko pro ptáčky z pet lahve

Připravili jsme pro Vás sérii návodů jak snadno, rychle a levně vyrobit ptačí krmítka. Zima bývá pro většinu divoké zvěře i ptáků dobou nedostatku potravy. Ptactvo se přiživí z nejrůznějších zdrojů, ale pomoc jistě malí opeřenci to ocení.


Není nic krásnějšího než pozorovat, jak se kolem zasněženého krmítka prohání nejrozmanitější exempláře kouzelné ptačí říše. Aby krmítko pro ptáčky správně fungovalo a ptáčci ho mohli používat.

Do spodní části nasypte směs krmiva pro ptáky, rozhodně nesmí chybět slunečnice. Do víčka PET lahve můžete navrtat malý otvor a připevnit do něj šroub s očkem, aby se dalo celé krmítko snadno zavěsit. I když jednoduché krmítko pro ptáky z plastové lahve nevypadá nejlépe, udělá stejnou službu jako náročnější.


Krmítko pro ptáčky z PET lahve. Nejjednoduší a nejrychlejší je vzít prázdnou PET lahev o objemu 5–litry. Trochu obehrané, ale dokonale jednoduché je vyrobit krmítko z PET lahve.


Potřebujete: PET lahev, nůž, provázek a dřevěnou tyčku nebo proutek.

Pak do spodní části dejte dřevěnou tyčku nebo kousek proutku. Někdo sice dává pletací. Ptačí krmítko z PET lahve. PET láhve se dají recyklovat a přeměnit na spoustu užitečných věcí. Třeba na ptačí krmítko.


Hrany opalte zapalovačem nebo oblepte páskou, aby nebyly ostré. Opravdu užitečně tak zrecyklujete PET láhev či skořápku od kokosu. Máme pro vás pár tipů, jak na to! Načež využít prázdnou plastovou láhev, nádobu například od mýdla? Zapojte své ratolesti a vyrobte si krmítko pro ptáčky.


How to - Make a Bird Feeder from a Plastic Bottle (Jak vytvořit krmítko z PET lahve ) - Duration: 3:35. Vyrobte si s dětmi jednoduché krmítko z pet lahve. Prožijete příjemně společné chvíle tvoření se svými dětmi a ještě uděláte radost ptactvu. Co budete potřebovat: pet lahev, dvě vařečky, nůžky, drátek nebo provázek, fix, semínka pro ptáčky. Fixem si vyznačte na láhvi kolečka, která budete vystřihovat.


Návod na krmítko pro ptactvo z PET lahve.

Postup: Do PET lahve vystřihněte nůžkami ze dvou stran menší kulatý otvor. Také odpadky, jako je prázdná PET lahev, mohou mít další praktické využití. Již jste u nás mohli vidět video, jak vyrobit lampičku z PET lahve. Tentokrát se podívejme na to, jak z PET lahve vyrobit krmítko. Zvlášť pozornost je nutné věnovat úpravě, aby nedošlo k poranění ptáků.


Možná to není žádný designový. Zima se pomalu ale jistě blíží a přichází čas, kdy. Pokud váš dům z nějakého důvodu není pro ptáčky zpěváčky vyhledávanou lokalitou, zkuste je nalákat na krmítko ! Je to snadné, potřebovat budete starou vařečku, plastovou lahev s víčkem, kus provázku a. Máte-li ale větší zahradu a nechcete investovat do více krmítek, vyrobte je z nejlevnějšího materiálu vůbec – z odpadu. Prázdné plastové PET lahve se nám zvláště v těchto parných dnech doma hromadí. Zapojte fantazii, přizvěte třeba i své potomky a vyrobte si z nich přenosný záhonek, krmítko pro ptáčky , dekoraci nebo uzávěr na sáček se sypkými potravinami.


Nemusíte je ale vyhazovat do koše nebo do tříděného odpadu. Inspirujte se nápady, které jsme pro vás na zahraničních. Posílám vám vlastnoručně vyrobené krmítko z PET lahve od velkého balení pramenité vody. Do lahve stačí vyříznout dva otvory a na dno nasypat slunečnici nebo jiné dobroty.


Zejména v těchto mrazech mám krmítko stále plné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky