Pečení: Chléb lze upéct v podstatě v jakékoli domácí pekárně , přednost dávejme spotřebičům kvalitním, ne tedy těm nejlevnějším. Udělá dobrou kůrku a má možnost nastavení vlastního programu. A necháme v teple dokynout cca hodinku a půl až dvě. A teď už jsme ve finále a jen zapneme pekárnu na program pečení stačí na hodinu a kůrku dávám tmavší a pak mám tuhle jako na obrázku.
Mouky můžete různě zaměňovat- žitná, pšeničná, celozrnná. Hodně úspěchů v pečení a nebojte zvládnete to.
A také déle vydrží čerstvý, protože vyšší obsah kyselin brání cizím organismům v tom, aby se v chlebě rozvíjely tak rychle, jako je tomu u těsta z droždí. I kváskový chléb lze zvládnout v domácí pekárně , jen je postup o trošinku složitější. Všechny suroviny vložte do domácí pekárny. Zvolte program hnětení a kynutí, trvá okolo hodiny. Poté nechte těsto v pekárně dalších 4-hodin, podle toho, jak rychle kyne.
Když máte pečicí formu díky kynutí těsta už zaplněnou zhruba ze čtyř pětin, teprve tehdy zvolte samostatný program pečení. Kváskový chleba v domácí pekárně celozrný recepty, které budete milovat. Nemá speciální program na žitný chleba, takže jí musím asistovat.
V našem dnešním receptu nejprve nalijeme do míchací a pečící nádoby 5ml vody (Kč).
V případě kmínového chleba jsou to veškeré potřebné tekutiny. Tenhle je výrazně lehčí, odhaduji ho na cca kg. Byla bych opatrná i co se týče vody. Podle fotky to vypadá, že jí je v těstě moc, chleba není po celém povrchu pěkně.
Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE can make crusty artisan bread. K tomu je třeba jednoznačně podotknout, že v domácích pekárnách navzdory doporučení z uvedeného pořadu nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani takový, který vydrží déle, než klasický chléb upečený v průmyslové pekárně za použití tradičních technologií. Tradiční technologické postupy výroby kvasové chleba ve strakonické pekárně Galaxie spol.
Lépe tak kyne a chléb je tak nadýchanější a lépe vyběhne. Hnězdenský zhruba minut. Dávám fo robota nebo domácí pekárny.
V pekárně kyne zhruba hodiny, pokud kyne v míše může to trvat déle podle teploty v domě. Po dvou hodinách těsto vyndám stěrkou na podložku a nechám ještě hodinu kynout a překládám. Jelikož se pečení chleba doma věnuji už asi roky, vám že chuťově vysoce kvalitní chléb se dá upéct jak v pekárně tak v troubě. Důležité je však do puntíku dodržet postup.
Výroba kvásku je přitom tak jednoduchá, že ji zvládne kdokoli. Jediný problém je pokud si melete zrno sami doma, je proměnná vlhkost zrna v. Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně. Recepty domácí pekárna.
Připravte si bylinkový chléb , cibulový chléb , pivní chleb , koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu.
Tématické fráze: chleb z domaci pekarny domaci zitny chleb recept na chleba v domácí pekárně chleba z domácí pekárny recepty recepty na domácí chleba z pekárny recept na domácí žitný chleba recepty na chleba z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny recept na domácí žitný chléb recept na chleba z domaci. V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř.
Peču v pekárně VEGA na program.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.