středa 22. května 2019

Pračka spotřeba

Důvod pro to je dvojí: domácnosti používají staré, energeticky náročné spotřebiče nebo naopak navyšují množství spotřebičů nových. Standardem vybavením dnešní domácnosti je pračka , lednička, jedna či více televizí, ale také myčka na nádobí, klimatizace a sušička prádla. Kolik energie pro svůj provoz potřebují?


Skutečná spotřeba závisí na zvoleném programu praní, neodpovídá základní hodnotě. Hlučnost pračky je vyjádřena v decibelech (dB) a platí, že čím vyšší číslo, tím hlučnější pračka je.

Intenzita hluku je různá podle toho, zda pračka odstřeďuje či pere. Některá pračka může mít spotřebu litrů, jiná až litrů. Logicky si tedy každý vybere ekonomičtější variantu. Je totiž důležité vědět, že spotřeba vody je kalkulovaná pouze pro program bavlny na °C, teda pro ten nejběžnějším. Výrobci tak mohou hodnoty, která bude vypadat lákavě.


Průměrná roční spotřeba činí 1kWh, což je při velkém objemu velmi solidní výsledek. Pračka dále nabízí parní praní, které už jsme představili u minulého modelu AEG. Pokud neradi žehlíte, budete nadšeni.

Výhodou pračky se sušičkou AEG je její nízká spotřeba , díky které se řadí mezi úspornější modely v našem porovnávacím testu. Na cyklus praní tato pračka spotřebuje kWh, na cyklus sušení potom kWh, průměr v době vzniku recenze byl přitom výrazně vyšší – kWh pro praní a kWh pro. Většina moderních praček má však více různých režimů, kde každý slibuje odlišnou žravost. Standardně se proto při výčtu spotřeby uvažuje praní plného bubnu bavlněného prádla při 60°C.


Spotřeba za jeden takový cyklus by neměla přesahovat kWh a litrů vody. Pračka mě silně zklamala, napadlo mě, že mám možná vadný kus. Pračka je naprosto tichá, když pere, buben téměř není slyšet. Když ale se ale spustí čerpadlo je šíleně hlučné a také ždímání je hlučné.


Navíc pračka při ždímání silně vibruje. Působí to na mě jako bych si koupila starou tatramatku a ne. Začneme tím nejpodstatnějším, to jsou údaje z energetického štítku. Díky tomu nabízí maximální možné úspory elektrické energie. Konkrétní čísla pak uvádějí spotřebu kWh na jeden prací cyklus.


Není to ale úspora elektrické energie, která. Celková energetická spotřeba činí kWh a model tak spadá do energetické třídy A, stejně jako účinnost praní a sušení. Pračka se sušičkou se pyšní moderním designem a inteligentním systémem praní a sušení, při kterém dokáže pracovat až v šesti směrech pohybu – jedná se o funkci motion.


Nejlepší pračka se sušičkou v jednom je podle našeho testu AEG SensiDry L9WBA61B.

Jde o AAA pračku se sušičkou – tzn. A pro energetickou úspornost (aktuálně nejúspornější známka na štítku), druhé A pro účinnost praní a třetí A pro účinnost odstředění. Obecně ale vyhrává varianta set pračka a sušička nad sebou ( pračka a sušička na sobě).


Cena setu pračky a sušičky. Pečujte o své oblíbené oděvy a minimalizujte jejich obnošení. Zjistit více o AEG L6SE26SCE úzká pračka. Hodnocení produktu: (Perfektní) recenzí. Tato pračka je vybavena například Wi-Fi připojením.


Přestože se u některých modelů praček se sušičkou stává, že vysušené prádlo není suché na 1 a nachází se v něm určitá zbytková vlhkost, stále je to nejvhodnější volba, pokud chcete mít spotřebiče v jednom a ušetřit si tak mnoho času i námahy, které musíte vynaložit na vyprání, vyndání z pračky, pověšení na věšák či prádelní šňůry. W2S846LN Automatická pračka - volně stojící 13. Kč Náplň prádla pro praní: kg Počet otáček odstředění: 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky