pondělí 13. května 2019

Jak funguje sušička

Naopak tím, jak prádlo naklepává, je pak oblečení kypré a příjemné na dotyk a nošení. Díky parní funkci dokáže sušička i bez předchozího vyprání osvěžit i prádlo, které dlouho leželo složené a už není úplně svěží. Při správném používání sušička prádlo opravdu neničí. Navíc – voda zachycená do zásobníků má nízkou tvrdost a tak nám kondenzační sušička může posloužit i jako zdroj vody do napařovací žehličky či k zalévání květin.


Přemýšlíte, že si pořídíte sušičku prádla a ušetříte si práci s věšením a žehlením svého oblečení?

Pak jistě nebude na škodu zjistit, jak vlastně sušička funguje. A jak taková sušička prádla funguje ? Sušičky prádla fungují v zásadě na principu vysoušení horkým nebo teplým vzduchem a následným zchlazením. Sušička nasaje vzduch a ohřeje ho na zvolenou teplotu. Teplým či horkým vzduchem z prádla odstraňuje vlhkost.


Na konci sušení vyfouká sušička prádlo studeným vzduchem. Jestliže má sušička plnit svou funkci, je nezbytné, aby byla na svém místě vyvážená, protože jedině tak bude měřič vody v nádrži fungovat jak má a sušička nebude hlásit, že je nádržka na kondenzát plná, když tomu tak není.

Sušičky AEG s tepelným čerpadlem jsou tak jemné, že nesrazí žádné tkaniny, a to dokonce ani kašmír či hedvábí. Víte, jak tepelné čerpadlo funguje ? Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem suší prádlo za nižší teploty, což dodatečně chrání vaše prádlo. Navíc jako jediný domácí spotřebič využívá jak chladící. Jak funguje pračka se sušičkou?


Princip fungování tohoto kombinovaného spotřebiče nemusí být každému zcela jasný. Pramení z něj ale řada dalších specifik (například spotřeba vody), výhod a nevýhod praček se sušičkou, a není teda od věci si jej alespoň stručně popsat. Sušička s tepelným čerpadlem byla původně vyvinuta pro nemocnice a velkokapacitní prádelny, protože použití tepelného čerpadla vede k výrazným energetickým úsporám. NEJLEPŠÍ GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z MLETÉHO MASA!


Polévková královna je zpátky! Klasika Českých kuchyní! Sušička ponechává navíc i svěží vůni z pračky, nemusíte se obávat, že by po vyndání bylo prádlo bez vůně. Na to se podíváme v dalším odstavci. Sušička funguje pomocí horkého nebo teplého vzduchu, který se v přístroji tvoří.


Sušička spolehlivě nějakou dobu funguje a najednou se stane, že nepracuje tak jak má.

V tuto chvíli máte několik možností, jak tuto situaci řešit. Nejprve si ale rozebereme, jak problémům předcházet. Většinou příčin je zanedbaná péče.


U sušiček je potřeba pravidelně čistit filtr. Pokud na to budete často. Bez vody a vlhkého prostředí se nemohou množit bakterie a kvasinky a růst plísně. Sušení potravin také zpomaluje činnost enzymů, i když ji.


Chci koupit sušičku prádla, ale není mi úplně jasné, jak funguje. Nemám možnost ji zapojit na odvod vody-odpad (bude v kuchyni, ale mimo kuchyňskou linku). Jestli jsem to správně pochopil, tak dole pod bubnem je prostě nádobka, lam stéká voda a po usušení ji vyndám a vyleju? Prádlo v sušičce nebude mít tolik prostoru a jak se na sebe bude mačkat, budou zmačkaná i vlákna a vy tak přijdete o další benefit – při přeplňování sušičky se žehlení nevyhnete.


Vkládejte proto jen tolik prádla, kolik vaše sušička doporučuje. Další parametr, ve kterém má tato sušička nedostatky, je hlučnost. Je tedy nutné rozmyslet si, jak blízko bude sušička u místa, kde spíte nebo odpočíváte, a jak často ji budete pouštět v noci.


Případně vodu vypustí rovnou do odpadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky