pondělí 30. dubna 2018

Sušárna na ovoce

Stacionární teplovzdušná sušárna Sušárny patří mezi nezbytné vybavení v mnoha provozech, ať už jde o zpracování ovoce a zeleniny, výrobu těstovin, sušení bylinek, čajů, hub a dalších potravin atd. Seninky ve Valašském muzeu v přírodě. Souboru staveb lidové architektury Zubrnice. Mezi historickými sušárnami je ojedinělou sušárna ovoce , postavená podle návrhu architekta Dušana Jurkoviče, ve Frenštátě pod Radhoštěm.


Kulaté sušičky ovoce jsou typičtější variantou.

Obvykle mají motor úplně dole uprostře což způsobuje, že teplo stoupá vzhůru nejvíce právě u středu. Proto se může stát, že potraviny na okrajích nebudou usušené tak rychle jako ty uprostřed. Sušárny ovoce sloužily k sušení švestek, jablek i hrušek. Stávaly v zahradě zemědělské usedlosti nebo v ovocném sadu.


Stavby sušáren byly dřevěné nebo zděné konstrukce, kryté doškovou, šindelovou nebo pálenou střešní krytinou. Na moravsko-slovenském pohraničí se záhy objevily východní trojdílné formy sušíren, v nichž se sušilo ovoce již jen horkým vzduchem, ne dýmem, a celkovou dobu sušení bylo možno zkrátit z několika dnů až týdne na zhruba hodin. Taková typická valašská sušírna v 19.

CENA NA VYŽÁDÁNÍ Biomaster. Horizontální struktura a nucená cirkulace vzduchu zajišťuje, že je sušení konstantní a rychlé bez pohybu mřížek. Topné těleso 480W s plynule nastavitelným termostatem.


Obsahu nehrozí zapaření a jiná zkáza, protože má integrovaný ventilátor. Potřebné programy, včetně. Z obou tabulek je zřejmé, že sušení více druhů ovoce je poměrně náročné věc, pokud chceme alespoň přibližně navrhnout sestavu technologického celku. Poměr vody a sušiny se ani moc neliší. Mnohem náročnější je určit technologii sušení podle druhu ovoce a jeho dělení.


Sušička na ovoce je vhodná i na sušení masa, hub a bylinek. S tímto přístrojem můžete zužitkovat prakticky veškerou úrodu a mít tak veškeré pochutiny celý rok stále po ruce. Sušárna na ovoce je vybavena praktickým časovačem, podle něhož si navolíte přesnou dobu sušení.


Kromě časových mír se můžete pustit do regulace teploty, kterou pohodlně ovládáte skrze otočný volič. Tato vychytávka vám ušetří spoustu času a starostí, neboť se na konci sušícího cyklu postará o vypnutí. Domácí sušičky velkou parádu neudělají, ale je tady možnost velkokapacitního sušení. Suší se jablka, hrušky, švestky, šípky, atd.


Sušárna ovoce Slavkov na Uherskobrodsku, v malebné krajině Bílých Karpat.

Z prvního řádku zápisu na listu Aknihovní vložky se dozvídáme, že na stavební parcele číslo se nachází sušárna (či sušírna – stavba sloužící k sušení ovoce ). Na náparcelecím listu Ačteme, že “podle ohlašovacího listu č. Hradec vyznačuje se sloučení stavební. This feature is not available right now. Please try again later. Parní sušárna – Ve chvíli, kdy sušicí medium dosáhne teploty okolo 1°C, změní se klima v sušárně na nasycenou páru.


Pokud se pára nadále zahřívá, dojde k jejímu přehřátí a voda, která se vypařila ze dřeva, se začne vařit. Sušením ovoce vzniká příjemné aróma ve světnici a usušení jedné várky trvá den, dva. Solární sušárna by mohla být dobrý nápad ale vyobrazené ve vyhledávači jednoduché sušárny jsou dobré opravdu asi tak pro Afriku dle mého názoru a taky protože se nikdo nepřihlásil kdo na tom v sezóně jakblek něco opravdu.


V priebehu minulého roka vyrástol v areáli poľnohospodárskeho družstva v Hrušove unikátny sad a unikátna sušička ovocia. Sušení ovoce , zeleniny, hub či bylinek patří k nejstarším a tudíž osvědčeným metodám uchovávání potravin. Nabízíme sušičky ovoce značek L´Equip FilterPro, Excalibur a Sedona.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky