úterý 17. dubna 2018

Hlučnost pračky

Hlučnost pračky

Největší váhu v našem rozhodování měla efektivita, s jakou pračka pere a odstřeďuje. Dále jsme do hodnocení zahrnuli také počet otáček, podstatný zejména pro majitele sušiček a hlučnost pračky , obojí s menší vahou oproti praní a odstřeďování. Hodnocení mohl zlehka ovlivnit i výběr programů, kterým pračka. Je-li u pračky uváděna hlučnost decibelů, je tedy na úrovni běžného hovoru. Když se podíváte na výsledky našich testů automatických praček, naleznete mezi nimi i měření hlučnosti jak při praní, tak při odstřeďování.


A rozdíly mezi jednotlivými modely jsou skutečně velké. Abyste při svém výběru šla na co. Jakou hlučnost má pračka? Mnohým lidem zvuk pračky vadí, proto ji umísťují do uzavřených prostor v technických místnostech, koupelnách a podobně. Tento parametr tedy považujeme za více než důležitý, pokud plánujete pračku kupovat.


Navíc izolace pláště zpravidla nebývá příliš dobrá, což má za následek vysokou hlučnost. Najdete zde převážně pračky s předním plněním, výjimečně pračky kombinované. Hlučnost pračky je vyjádřena v decibelech (dB) a platí, že čím vyšší číslo, tím hlučnější pračka je. Intenzita hluku je různá podle toho, zda pračka odstřeďuje či pere. Hlučnost je vždy napsána na energetickém štítku spotřebiče a udává se v decibelech.


Tiché pračky mají zpravidla hlučnost při praní nižší než dB a při odstřeďování méně než dB. Pračky při svém provozu vydávají hluk, který může být občas velmi otravný. Proto je dobré se zaměřit i na tento parametr, který je uváděn na energetickém štítku. Udávají se hodnoty jak pro praní, tak pro odstřeďování. Výber kvalitnej práčky je postavený na dobrých parametroch.


Všade na internete sa sypú čísla, centimetre, decibely, funkcie bez vysvetlení. V našich testoch sú detailne rozobraté a popísané všetky parametre potrebné pre správne rozhodnutie pri kúpe práčky. O tom, že jak jsou nyní pračky tiché jsme už všichni slyšeli. Během praní je to většinou pravda. Ale u ostatních činností, jako je napouštění a vypouštění vody, máchání a ždímání je to s hlučností horší.


Při praní se bavíme o hlasitosti okolo – dB, při ždímání je to – dB. Pokud kladete zvýšený nárok na tišší pračku, měly by jste její výběr podřídit této. Spotřeba i hlučnost pračky je nízká, takže se pak pračka dá označit jako tichá. Složení i umístění je totožné s klasickým motorem. Direct drive motor – Instaluje se do těch nejlepších praček s umístěním v ose bubnu.


Pohon je přímý, takže nepotřebuje řemenici a řemen. Zásluhou toho se značně zvyšuje jeho. Před samotným výběrem pračky se zamyslete, jak často perete, kolik osob bude pračku používat, a jaký tedy bude objem praného prádla.


V potaz vezměte i prostor, kterým pro umístění pračky disponujete. A také zda vás úsporný provoz nepřesvědčí o lepší energetické třídě, i přes vyšší pořizovací cenu. Hlučnost při běžném praní a ždímání, kterou nejlevnější pračka vyprodukuje, je také jedním z důležitých kritérií. U levné pračky můžete najít u praní hodnotu přesahující i dB, naopak kvalitní výrobek se může dostat pod dB. Užasna pračka ktora vyperie za polovičny čas oproti konkurencii.


Denny program vyperie za minut - pradlo je krásne čiste a prevonane. Možnosť dokladat zabudnute pradlo po zapnuti pračky. Aplikacia, ktora umožni ovladať pračku na dialku s možnostou nastaviť si praci cyklus podla vloženého prádla. U každé pračky je vyjádřena její hlučnost v dB (decibely).


Obvykle bývají uváděny dvě hodnoty hlučnosti, jedna při praní a druhá při ždímání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky