pondělí 8. června 2015

Čištění myčky

Zapněte myčku na prázdno, pak ji vypněte. Do spodku myčky nasypte cca 1gramů kyseliny, zavřete a spusťte běžný mycí program. Opakujte mycí program dokud se nezbavíte veškeré špíny.


Čištění myčky

Jak vyčistit myčku na nádobí? I když dochází k čištění vnitřního prostoru myčky prakticky při každém mytí nádobí, jsou místa, kde dochází k usazování nečistot a zbytků potravin, vlivem zvýšené vlhkosti může dojít na určitých místech i ke vzniku plísní. Nečistoty mohou způsobit i zanesení odtoku vody a její ucpání. Možná se Vám zdá divné čistit myčku, když by vlastně měla být čistá, pokud myje nádobí, ne?


Tak divné to rozhodně není #128578; Myčku musíme mýt pravidelně, abychom docílili efektu čistoty a voňavosti nádobí a taktéž prodloužili její. Levné čištění myčky je to ekologické. Zejména při použití octa nebo sody.


Hlavně v případě, kdy máte možnost kupovat sodu bez obalu (nákup do vlastních nádob), která je ve výsledku mnohem levnější. Návod na ekologické mytí čištění myčky najdete v prvním a druhém boxíku. Naši odborníci vědí, jak myčku nádobí vyčistit snadno, rychle a důkladně. Přečtěte si jejich tipy. Poslední možností je použití octa.


Pro důkladné čištění se doporučuje použít až celý jeden litr octa. Ten nalijte do nádržky na čistící prostředek nebo na dno myčky a spusťte mycí program na co nejvyšší teplotu. Pokud se vám bude zdát, že z myčky po dokončení mytí ocet cítíte, pusťte ji ještě jednou.


Jelikož je jedlá soda přírodním produktem, je šetrná k životnímu prostředí a logicky i zdravotně nezávadná. Jak tedy na samotné čistění myčky tímto zázračným produktem, který seženete v každé drogerii? Podle zkušeností opravářů myček to je spíš naopak – víc lidí napadne do myčky na nádobí nalít jar nebo nahradit tablety něčím doma vyrobeným. Před takovými experimenty varujeme, ale najít tabletám do myčky i další úkoly můžeme jenom doporučit.


Myčky myjí celý program s jednou dávkou vody, kterou neustále prohání přes filtr, který je. Na rozdíl od jiných chemických čističů však nezaručuje například rozpuštění hrubších nečistot. Spolehlivě však funguje proti zápachu. Při čištění myčky se nemůžete však spoléhat pouze na. Ocet najde široké využití při čištění myček nádobí, praček nebo kávovarů.


Další z „babských“ ale ověřených rad. Užitečné tipy na čištění veškerých povrchů (obklady, podlahy, dlažby.), čištění domácích spotřebičů (trouba, lednička, pračka, myčka…). V případě důkladného čištění se doporučuje použít až litr octu. Odesíláme je přímo z Electroluxu!


Přesto však dbejte na to, aby vám na talířích nezůstávaly velké kusy jídla. Dávejte si pozor na pecky od citrusů, kosti, atp. Soda je skvělý pomocník na čištění mastnoty a nečistot na povrchu pracovních ploch a všech ostatních plochách v kuchyni.


Čištění myčky

Smíchaná s octem je dokonalá. Samotná poslouží jako abrazivní čisticí prostředek na plochy, jako je třeba mramor a další desky. Jde o přírodní dezinfekční prostředek na skvrny i bakterie.


Pomáhají rozpouštět tuk a vápenaté usazeniny a zajišťují tak lesk a čistotu vašeho nádobí. Zároveň podporují elasticitu a pevnost těsnění dvířek, pomáhají zbavit se zápachu vycházejícího z myčky a eliminují tento problém i do budoucna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky