úterý 23. června 2015

Čištění sklokeramické desky

Výrobci sice správně v návodech píšou, ať desku ihned vypneme a začneme s čištěním, uprostřed vaření to jde ale jen těžko. Desku tedy zpravidla necháváme dále zapnutou, vše se nám ještě chvíli pěkně škvaří a. Sklokeramické desky jsou čím dál oblíbenější, ale udržet je v plném lesku a čistotě dá zabrat. Na sklokeramice jde vidět každá kapička oleje, nemluvě o rozlitých a připálených pokrmech na povrchu. Na údržbu jsou opravdu nepraktické.


Pokud máte rádi vysoký lesk, pořiďte si utěrku z mikrovlákna, kterou po čištění varné sklokeramické desky použijete k doleštění.

Doporučujeme: Čisticí krém s profesionálním složením – zanechává ochranný film a podporuje lesk. Stačí ji nechat působit jen pár minut. Směs mycího prostředku, prášku do pečiva a peroxidu vodíku účinně odstraní i opravdu odolnou špínu. Poté opět na varnou desku nalejte trochu octa a nasypte větší množství jedlé sody. Směs nechte zhruba pět minut působit.


Následně použijte stěrku na celý povrch varné desky. Nakonec sklokeramickou varnou desku. Také plynové desky byste měli otírat po každém vaření, a to hadříkem nebo houbičkou namočenou v teplé vodě.


V případě většího zašpinění nazdvihněte kovové podpěry hrnců a opatrně otřete korunky plynových hořáků houbičkou s jarem nebo speciálním čističem.

Nemá cenu si nic nalhávat, k čištění desky přistupujeme většinou až po dovaření. Je sice milé, že nám výrobci doporučují, abychom po znečištění desku ihned vypnuli a zabrali se do čištění , kdo to ale skutečně udělá? To by nás asi hladoví členové rodiny moc nepochválili! Deska proto bývá ještě nějaký čas. Nejprve z desky odstraníme různé zbytky jídla.


Na „zažrané“ nečistoty je účinná speciální škrabka na sklokeramické varné desky , kterou často obdržíte již při nákupu varné desky. Electrolux Škrabka sklokeramické varné desky. Věnujte pozornost ovládání sklokeramické varné desky.


V nabídce najdete moderní typy s dotykovým (též senzorovým) ovládáním, které bývá opatřeno zvukovou odezvou dotyku a splývá s povrchem desky , nebo tradiční modely s otočnými. Navlhčete měkký hadřík teplou vodou a zakápněte běžným prostředkem na mytí nádobí a přetřete jím varnou. K tomu obyčejně stačí použít saponátový přípravek na mytí nádobí s houbičkou a utěrkou. Jeho jemný krém účinně odstraňuje nečistoty a zároveň je šetrný k povrchu vaší sklokeramické desky.


Po vytření do sucha zanechává na povrchu desky neviditelný ochranný film. Beckmann čistič na sklokeramické desky : Čistič na sklokeramické desky je speciálně vyvinut pro čištění a péči o všechny sklokeramické desky a žáruodolné dveře pečicích. Rám varné desky bývá hliníkový a má své příznivce i odpůrce. VITROCLEN je speciální krémový čistící prostředek vyvinutý na čištění sklokeramických desek.


Jedna skupina bere rám u varných desek jako zcela zbytečnou komplikaci při čištění , druhá skupina jako designový prvek, určité ohraničení nebo dokonce bariéru proti možnému vylití obsahu hrnce a podobně. Je tedy na vás, které variantě dáte přednost a.

Sklokeramické varné desky Ochrana osobních údajů a cookies Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Vybírejte si Varné desky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. V běžných případech stačí čištění měkkou tkaninou a čistícím prostředkem vhodným pro sklokeramické povrchy. Připečené nečistoty a zbytky potravin je vhodné odstranit škrabkou určenou pro čištění sklokeramické desky.


Ta často bývá součástí varné desky. Smaltovaným povrchům již odzvonilo a dnešním domácnostem už vládnou sklokeramické varné desky. Umíte však o svou varnou desku správně pečovat, aby vydržela jako nová dlouhé roky? Pravidelná péče je základ Před samotným úklidem myslete na to, že musíte varnou desku nechat vychladnout.


Na čištění varné desky nikdy nepoužívejte parní čisticí zařízení. Pokud je varná deska zabudována nad pečicí troubou nebo spo-rákem s pyrolýzou, nezprovozňujte ji během pyrolýzy, protože se může aktivovat ochrana proti přehřátí varné desky (viz příslušná kapi-tola). Pára z parního čisticího zařízení se může dostat k součástem pod napětím a vyvolat zkrat. SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám prokázali zakoupením našeho spotřebiče.


Tento podrobný návod k obsluze vám pomůže správně používat výrobek. Pokyny vás co možná nejrychleji seznámí s novým spo. Varná deska je vybavena vysoce účinnými indukčními varnými zónami.


Teplo se vytváří přímo na spodní části varné nádoby, kde je ho nejvíc potřeba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky