úterý 9. června 2015

Hrnec pro pomalé vaření

Tento hrnec je speciálně uzpůsoben tak, aby se v něm vařilo co nejlépe s ohledem na zachování všech živin a vitamínů. Díky dostatečně pomalému vaření dochází k zachování vitamínů v zelenině a maso připravené v tomto hrnci je křehké. Vaření je tedy velmi pomalé a rozhodně není vhodné pro přípravu rychlovek.


Vařit můžete i zcela bez tuku. Ovládání je snadné, pokud je zařízení vybaveno displejem, nabídne funkci časovače a přehledné nastavení teploty. Velká část elektrických hrnců s pomalým vařením disponuje funkcí časovače, kdy se po doběhnutí stanoveného času přístroj sám vypne.


Hrnec používám hlavně o víkendu, kdy večer připravím maso do hrnce, ten zapnu do zásuvky přes spínací zásuvku, na které si nařídím délku vaření – samozřejmě na noční proud. Ráno mě probouzí vůně vařeného pokrmu. Stačí pak udělat přílohu a polévku a víkendový oběd je hotový. Samozřejmě během vaření můžeme hrnec otvírat, jídlo dochucovat, zahušťovat, tak jak se nám zlíbí.


Zní to jako pohádka a kdo to nezkusil, neuvěři. Většina lidí stravu připravenou v pomalém hrnci hodnotí jako velmi chutnou, a tak se již ani já nemohu dočkat, až si jej pořídím. Pomalé hrnce vaří za vás, není potřeba je hlídat, při vaření se tak můžete věnovat libovolným jiným činnostem, čímž šetří váš čas. Lze v nich připravit širokou paletu jídel od masa až po dezerty, zároveň není třeba používat téměř žádný tuk.


Pokročilé hrnce na pomalé vaření najdete například od společnosti CrockPot. Moderní vakuové vaření. Hrnec na vaření metodou sous-vide je vhodný pro přípravu masa, ryb, zeleniny, ovoce nebo i sýrů. Jedná se o vaření ve vakuu, tedy ve vakuovém sáčku ve vodní lázni při nízké teplotě.


Funkce Keeep Warm udrží servírovací teplotu pokrmu až po dobu hodin. Hliníková nádoba může být umývána v myčce. Aby se hrnec pro pomalé vaření stal vaším nejlepším pomocníkem, je ale třeba dodržovat několik základních pravidel. Správně zvolte velikost hrnce s ohledem na množství připravovaného jídla – pokud dáte surovin málo, může být výsledek rozvařený, vysušený nebo dokonce připálený, pokud naopak moc, nemusí být vše uvařeno dobře. Mimo pomalého vaření zvládne i tlakového vaření , ohřívání, smažení (pražení nebo ožehnutí) a vaření v páře.


Můžete si například koupit levnější kousky masa, které během pomalého vaření krásně zkřehnou. Pomalé vaření je mnohem hospodárnější než to klasické. Můžete si také pořídit větší pomalý hrnec a připravit větší množství dušeného masa se zeleninou či kari a zajistit si tak oběd i na další den. Dva programy pro vaření , režim LOW - hodin a režim HIGH 4. Pomalé hrnce bývají obvykle velmi univerzální, díky čemuž je možné je použít pro přípravu celé škály různých pokrmů.


Hrnec pro pomalé vaření

Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze modely s časovačem). Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet.


Jak si s manželem rozumíme v kuchyni aneb zdravé vaření (i pro VEG) - Duration:. Pomalý, elektrický, ale i multifunkční hrnec. Všechna tato pojmenování odkazují k hrnci, který umí pomalu sám vařit. Vzhledem k tomu, že pro svůj chod potřebuje elektřinu, říká se mu elektrický.


Pokud nabízí i další funkce jako pečení nebo přípravu různých pokrmů, označuje se pojmem multifunkční. Hrnce, které jen pomalu vaří, jsou zkrátka pomalé hrnce. Pokrm se připravuje od začátku až.


LCD displej zobrazuje nastavení času i teploty pro režimy vaření , vyjímatelná nádoba s kvalitním nepřilnavým keramickým povrchem, dokonalá tepelná vodivost, snadné čištění nádoby a. Hrnec na pomalé vaření značky Morphy Richards je ideálním řešením pro ty, kteří si chtějí připravit zdravě, moderně a snadno chutné pokrmy. Další slevy kuchyňských spotřebičů na Kupi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky