pondělí 9. listopadu 2015

Pekáč na kachnu

Jen jsem ji po rozmrazení osolil a okmínoval a dal na noc do chladničky. Už nikdy nebudu připravovat kachnu jiným způsobem. PS: Měl jsem maďarskou kachnu , která se jen rozpadala. Možná, že nějaká z domácího chovu, která běhá, bude asi doba o trochu delší.


Domnívám se, že by to šlo po těch čtyřech. Oválný keramický pekáč na kuře s jedinečným tvarem poklice je ideální pro pečení všech druhů drůbeže, ať už jde o svatomartinskou husu, kachnu na pomerančích či oblíbené kuře.

Bez obav v něm ale můžete upéci i jakýkoli jiný druh. Pekáče na kachnu a husu, Extra-Nádobí. Opravdu nejlepší recept na kachnu. Mám oválný litinový pekáč s poklicí.


Přiznejme si, někdy si na takový pokrm netroufne lecjaká kuchařka. Kachna má dva druhy masa a každý druh potřebuje svůj čas, aby bylo maso šťavnaté. Zkusíme vám poradit, jak upéct kachnu šťavnatou a se zlatou kůrčičkou.


Co z ní spadne, zůstane v pekáči.

Otočíme ji na prsa a podlijeme asi decilitrem vody, víc ne. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do rozpálené trouby a teplotu snížíme na 1stupňů Celsia. Děkuji za vytažení receptu, chci poděkovat.


Na Boží hod rodina chtěla kachnu na pomeranči a já si vzpomněla na dlouhé pečení, tak jsem to spojila. Do osolené kachny jsem dala celý pomeranč a pekla v pečící folii asi hodiny na 150°C. Slila jsem výpek a potom jsem odlila sádlo. Ke zbytku jsem přidala pomerančovou.


Hliníkový pekáč využijete jako klasický pekáč s víkem na přípravu masa, jako aroma pekáč , ale i jeho díly samostatně - střední díl jako mělký pekáč nebo pánev na pečení i smažení. Očištěnou, omytou, prosolenou a okmínovanou kachnu dáme do suchého pekáče hřbetem nahoru. Do břišní dutiny dáme oloupané jablko a pekáč zakryjeme víkem. Troubu rozehřejeme na 2°C a vložíme pekáč s kachnou do trouby. V této chvíli stáhneme teplotu na 1°C a necháme kachnu hodiny svému osudu.


Nejlepší je dát studený pekáč do studené trouby a pak teprve zapnout. Připravovaný pokrm podlévejte horkou vodou nebo vývarem. Horký pekáč po vyjmutí z trouby nebo tepelného zdroje nikdy nepokládejte na kov, kámen, dlaždice - vždy jen na dřevěnou podložku. Dobrý den, Flo, hlas poslán i potvrzen, přeji hodně zdaru v soutěžení blogerek i Vašemu , dá se říci, bohulibému počínání. Pekáč je vhodný do myčky nádobí, lze ho použít v MVT.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Červené zelí k pečené kachně, Kuře v kachně, Kachna po italsku, Kachna po rumunsku, Pečená kachna nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.

Pekáč hluboký s roštem SAPHIR je vynikající pro pečení sladkých i slaných pokrmů. Je opatřen vysoce odolným antiadhézním povlakem, který zabraňuje připalování a pochromovaným roštem pro dokonalé propečení a snadnou manipulaci s pokrmy. Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice. Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Kachna na pomerančích, Rakouská kachna na pomerančích, Kachna na pomerančích podle táty, Červené zelí k pečené kachně, Kachna na pomerančích nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Skleněný pekáč na husu, Simax, L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky