pondělí 30. listopadu 2015

Jak vyčistit stříbrné příbory

Chcete, aby se hosté u vás cítili dobře a setkání si užili. V takovém případě nestačí pouze uvařit a upéct spoustu dobrot. Ponořte příbory asi na hodinu do kyselého mléka.


Vaše stříbro bude zase nádherně zářit, když jej ponoříte asi na půl hodiny do kyselého mléka. Pak jej stačí důkladně opláchnout teplou vodou a velice dobře do sucha vyleštit. Je dobré je opravdu mýt ručně.

Zašlé a špinavé stříbrní předměty a šperky můžete vyčistit několika způsoby. Jak vyčistit stříbro a stříbrné šperky? Můžete použít obyčejnou zubní pastu, dále třeba ocet a jedlou sodu nebo zkusit čištění pomocí jedlé sody a Alobalu.


Ať už jde o stříbrné šperky nebo příbory po babičce, je třeba se postarat o to, abychom stříbrným předmětům znovu dodali lesk. Jak tedy vyčistit zašlé stříbrné příbory ? Jednou z nejsnazších a nejlevnějších je, že příbory vložíte do plastové nádoby, do níž jste předtím dali alobal. Pak už stačí jen posypat sodou a polít horkou vodou.


Po několika minutách získáte příbory zase krásně lesklé a blyštivé. Krása Šperky Postupy Monika 3.

Můžete si je sice nechat vyčistit ve zlatnictví, ale ne každému se tam chce pořád chodit nebo to. Tento způsob čištění je možné použít i na další předměty vyrobené ze stříbra, například na stříbrné příbory , mističky, konvičky, podtácky, tabatěrky, pudřenky a další pouzdra na kosmetiku. Ze stříbra bývají také držátka zrcátek, hřebenů a podobně. Najít můžete doma třeba i staré mince a medaile. Tedy každé stříbro časem zajde a místo krásné bílé barvy je šedé.


Ať stříbrné prstýnky, řetízky, stříbrný přívěšek, nebo i stříbrná mince, vše zešedne, i stříbrné příbory po babičce téměř zčernají, ale jak je vyčistit ? Co tedy se zašlým stříbrem? Lžičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Necháme asi tak minut povařit. Musíte si také dávat pozor na případné reklamace, neboť čištění “na vlastní triko”, jak se říká, je jen vaše riziko.


Při čištění se nemusíte omezovat pouze na stříbrné šperky, vyčistit můžete třeba i stříbrné příbory nebo stříbrné mince. Po uplynutí této doby je vytáhněte a opláchněte teplou vodou. Předměty vytřete do sucha a vyleštěte měkkou utěrkou.


Jak vidíte, způsobů, jak zbavit stříbrné šperky začernání, existují spousty. A to jsme vás seznámili pouze s nejběžnějšími metodami. Je jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Kombinace čisticích prostředků se vyznačují různou účinností a některé mohou napáchat více škody než užitku, pokud nedodržíte.


Pomocí pár triků jej ale lze poměrně dobře vyčistit a může vám tak dělat radost po dlouhou dobu.

Ať už se jedná o stříbrné šperky, příbory či nejrůznější dekorace, černání se nevyhne žádným věcem vyrobeným ze stříbra. Připravte se na čištění zčernalého stříbra. Aby se nám stříbrné příbory znovu leskly, ponoříme je do slané vody a na dno nádoby dáme alobal. Chvíli necháme odpočívat, pak předměty opláchneme a dobře vycídíme hadříkem.


Stříbro je stálý kov, nicméně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky