Kromě toho, že provoní celý byt už při sušení , tak báječně voní i později, když s nimi vařím nebo je vytáhnu na stůl. Combo – tento program je vhodný pro sušení mokřejších surovin – můžete tak bez obav sušit velmi šťavnaté ovoce nebo třeba rajčata. Rozdíl mezi běžným sušením a tímto COMBO režimem je v tom, že sušička za chodu v tomto režimu pracuje se střídáním teplot. S příchodem elektrického pomocníka do kuchyně, sušičky potravin, se nejčastěji suší ovoce a zelenina. Sušené ovoce můžete přidat do cereálií, koláčů, buchet či čaje.
Nejlepší a nejrychlejší způsob je sušení pomocí sušičky.
Prvotní investice do sušičky se může zdát být vysoká, nicméně brzy zjistíte, že se vám vyplatí. Správně usušené ovoce poznáte podle změny barvy a pružnosti. Sušičky ovoce se jistou cestou vracejí do dnešních moderních kuchyní. Dokáží efektivně usušit ovoce , zeleninu, houby, nebo dokonce bylinky a maso. Technologie sušení se navíc postará o to, aby nebyly potraviny ochuzeny o vitamíny a důležité živiny.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem. My doporučujeme rozhodně vhodné sušičky , trh jich nabízí v množství i sortimentu dostatek.
Co je dobré vědět při výběru sušičky ovoce : Sušící síta by měla být zvnějšku neprůsvitná, aby si ovoce mohlo zachovat původní barvu.
Rozvod vzduchu urychluje dobu sušení. Ventilátor rovněž urychluje dobu sušení. Lze si zvolit mězi dvěma různými postupy sušení - na slunci a ve stínu. Sušičky potravin nejsou pouze výstřelkem moderní doby. Jedná se o nejstarší způsob, jak uchovávat potraviny bez větší ztráty vitamínů a živin.
Na co vše se dá sušička potravin využít, jak na sušení masa, abyste si vychutnali pravé domácí jerky a jaké přední značky je vyrábějí? Sušit lze prakticky jakékoli ovoce a zeleninu. K sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) suroviny, bez známek poškození či napadení hnilobou nebo plísní. Daný model lze využít jako sušička na houby. Sušení ovoce , zeleniny a hub v sušičce.
Krom výborných funkcí má sušička i líbivý vzhle takže se krom praktického kuchyňské pomocníka stane i zajímavou dekorací. Věděli jste, že sušit ovoce bez sušičky je možné? Lidé většinou používají novinový papír nebo plechy, které pak položí na radiátor.
Ne každý však může mít dostatek prostoru pro tuto „sušící“ akci. Mnohem jednodušší je sušit potraviny v sušičce. Lze je sušit v sušičce nebo i troubě. Pojďme si ukázat, jak z krásných jablek ze zahrádky udělat křížaly pomocí sušičky.
Během sušení světlejší druhy ovoce přirozeně hnědnou.
Pokud tomu chcete zabránit, namočte naporcované ovoce před sušením do vody s citrónovou šťávou (cca lžíce na l vody). Ovoce se suší obvykle až hodin, šťavnatější druhy třeba i hodin. Vhodné je zvážit pořízení sušičky umožňující dvoufázové sušení , které suší ovoce a zeleninu rychleji za současného zachování výživových hodnot. Sušičky Excalibur využívající horizontálního proudění vzduchu se postarají o rychlé a rovnoměrné vysušení bez nutnosti přeskládávání jednotlivých táců.
Sušičky s tepelným čerpadlem jsou velmi šetrné, a tak se dají využít i při sušení jemných textilií. Hlavní výhodou je výrazná úspora energie, nevýhodou je potom nutnost čistit filtry a mikrofiltry zachycující textil a nečistoty z prádla, pokud sušička nemá samočištění.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.