úterý 1. listopadu 2016

Vaření rýže basmati

Rýži nezapomeňte osolit a pokud chcete, aby měla aromatičtější chuť, můžete ji doplnit o kardamon, hřebíček, skořici nebo kurkumu. Je to suchá vařená rýže bez přidání jakéhokoliv tuku, její uvařená zrnka jsou neslepená a jsou krásně oddělená a odskakují pěkně od sebe. Rýže Basmatus je dlouhé, tenké zrno, které je oblíbené v indické kuchyni.


Mohou být podávány jako ozdoba pro kari kuře, a pilaf s nimi bude voňavé a drobivé, ne kaše s masem. Avšak milovníci vaření se jistě pídí po tom, jaký že je její správný vzhled a konzistence. Pojďme se podívat na její osvědčenou přípravu krok po kroku.

Hrnek rýže basmati nasypte do misky, osolte ji a celou ji zalijte vodou. Poté nechte na minut odstát. Vodu vylejte a rýži propláchněte studenou vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme do varu.


Zmírníme teplotu na minimum, ponecháme pod pokličkou dokud se voda nevyvaří (cca. - minut). Ideální je rýži čas od času během vaření ochutnávat, avšak nemíchat. Pokud chcete zkusit různé druhy rýže mezi sebou kombinovat, směle do toho a nebojte se ani odlišné délky varu. Jen basmati doporučuje Hanaa Khodabocus nekombinovat, má odlišnou strukturu a moc se k ostatním uvedeným druhům nehodí.


Použijte poměr 1: pokud jste rýži předem propláchli.

Basmati rýže kg Jménem Basmati se nazývá nejušlechtilejší odrůda rýže , pěstovaná na úpatí Himalájí. Již po stovky let je tato rýže šlechtěna v Indii a Pákistánu na místech kde. Basmati rýže má ve světě, hlavně v Asii, opravdu velmi oblíbený způsob vaření , jak popisujete, tj.


Ale tam je to vyváženo chuťově výraznými omáčkami a šťávami, které se k rýži následně podávají. Při vaření rýže Basmati doporučujeme dodržet postup, který naleznete v sekci Kuchyně. Jen tak budete mít jistotu nejlepšího chuťového zážitku. Jak bylo zmíněno, naše Basmati byla po sklizení uložena dva roky v silech a touto úpravou získala na kvalitě.


Díky správnému vysychání ve správném balení se naše Basmati. Jako každá rýže , rýže basmati má vysoké množství škrobu, které mohou ovlivnit to, že v době jejich vaření se zrna spojují a drží se dohromady. Nicméně rýže basmati má tu výhodu, že má menší množství, zvláště pokud je to nejznámější odrůda, ve které její zrna mohou po několik let stárnout. Vše, co potřebujete vědět o vaření rýže.


Tahle metoda je nejvhodnější pro vaření rýže basmati a pro jasmínovou rýži. Rýže se vaří v odměřeném množství vody, přičemž se do rýže voda zcela vsákne, když je uvařená. Vodu, rýži a sůl tedy dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Vaření absorpční metodou. Promíchejte, snižte plamen a kastrol přikryjte.


Doma ji milujeme nejen pro její chuť, ale i pro její snadnou přípravu. V tomto jídle je více rozvařena, není sypká, ale jen tak může vyhovovat pro oslabené trávení.

Bude již na vás záležet, do jaké konzistence si ji uvaříte. Basmati je aromatická rýže , která se pěstuje převážně na rýžových polí v Pakistánu a Himalájích. Bas z hindštiny znamená vůně a mati znamená plný, tedy v překladu do češtiny plná vůně. Basmati rýže pochází z provincie Pandžáb v Pákistánu, podhůří Himaláje, provincie proslulé tím, že má pět řek a plný efekt všech čtyř ročních období.


Voda z jejích řek dává život úrodné půdě smaragdově zelených polí. Hodnocení produktu: 1 (). Tilda Basmati Rýže 5Kg Seznamte se Tyto jedinečné zrnka Tilda Basmati rýže jsou známé svou napínavou chutí, kouzelnou vůní a jemnou, načechranou strukturou. Rýže natural zajímá ty, kteří programově chtějí jíst zdravě, nemocné lidi, ale právě tak skutečné labužníky.


Rýže natural vyžaduje delší čas přípravy než rýže bílá, ale pokrmy z ní připravené mají nejen vyšší výživovou hodnotu, ale rovněž chutnají jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky