čtvrtek 8. října 2015

Historické sklo

Spolupracujeme s těmi nejlepšími skláři, kteří vtiskli do každé z našich ručně vyráběných, skleněných replik zeleného, lesního i gotického skla především letité zkušenosti a um světoznámého, českého sklářství. Vítejte v katalogu s replikami historického skla. Repliky historického skla (lesní sklo , historické číše, dárkové sklo ) z naší produkce si můžete objednat sklenice ve čtyřech barvách a to zelené , smog (kouřová) , modré a čiré.


Můžete si být jisti, že s každým kouskem historického skla se k Vám dostává jedinečný a nenapodobitelný výrobek. Zelené sklo neboli lesní sklo je vyráběno tradičními metodami, které se dochovaly z území Čech z 14.

Historické sklo nepřestává lidi fascinovat, proto je výroba replik historického skla stále živým řemeslem. Nejen barva je typickou vlastností, ale i přítomnost bublinek. Sklo provází lidstvo již od 5. Naše výrobky Vás provedou celou jeho historií.


Najdete zde historické sklo , lesní sklo , středověké sklo v podobě sklenic, pohárů, karaf, džbánů, kalíšků, číší, misek atd. Výjimečnost replik zeleného a modrého skla oceníte při praktickém užívání. Aktuálně se nacházíte na stránkách velkoobchodu.

Lesní sklo - repliky dle originálních předloh. Pokud sháníte dárek nebo ku. Uvedené ceny jsou za celou soupravu, tak jak vidíte na obrázku. Ve sklárně se vyrábí sklenice mnoha stylů a typů, dle přání a požadavků zákazníků. Historické sklenice - lesní sklo znáte také jako gotické sklo zdobené různými nálepy a ozdobami ze skla.


Toto sopečné sklo , obsidián, užívali již lidé doby kamenné na výrobu šperků, amuletů a zbraní. V převážné míře se vyrábí sklo „historizující, kde na tvary užitkového skla a dalších se provádí dekory středověkých technik. Sklárna Jakub - Ručně vyráběné repliky historického skla, přijďte se k nám podívat, do sklárny i na stránky. V naší sklárně vyrábíme sklo středověkým způsobem, za použití modernějších energií, plynu a elektřiny. E, POHÁRY I SKLENIČKY - lesní sklo -zelené sklo Repliky číší, pohárů a skleniček - originální dárek k svátku, k narozeninám, k promoci nebo jako svatební číše.


Technika výroby a nářadí jsou prakticky identické jako ve středověku,“ řekl Vlasák. Huť pracuje podle potřeby a objednávek. Obvykle vyrobí za den desítky kusů. Odpoledne a večer zde taví sklo na další den, popřípadě rozváží zboží. S pokorou a úctou k tradici vyrábíme historické sklo.


Ruční výrobou napodobujeme originální výrobky vyznačující se charakteristickou nazelenalou barvou, vzduchovými bublinkami i specifickým tvarem a upozorňujeme tak na jedinečnou práci jednoho z nejstarších výrobních odvětví.

Vyžaduje precizní zvládnutí pracovního. Historické repliky středověkého skla jsou vyráběny ručně s typickými znaky pro lesní sklo. Repliky mají nazelenalou barvu a sklovina obsahuje bublinky.


Mírné nerovnosti dodávají dnes replikám historického skla kouzlo dávných časů. Ve středověku bylo sklo drahé, proto se při stolování pilo společně z lahvic nebo. Mnoho stránek věnuje výrobě skla, svému podnikání a obchodním aktivitám (vývoz například do Francie, Švýcarska, Číny, Venezuely, Mexika a jinam), čtenář má příležitost nahlédnout i do života lidí v Železném Brodě a okolí. Portaro - Webový katalog knihovny.


Eva - Frýda, František - Špaček, Jaroslav. Viaceré zbierky múzea sú najväčšie na Slovensku (numizmatika, historický a ľudový textil, sklo a keramika, militárie, remeslá, historické tlače, sakrálne a ľudové výtvarné umenie). Zbierkové predmety boli v posledných rokoch uložené do špecializovaných depozitárov podľa druhu materiálu.


V prevažnej miere sa vyrába sklo historizujúce, kde na tvary úžitkového skla a ďalších sa vykonáva dekory stredovekých techník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky