pátek 30. srpna 2019

Kváskový žitný chléb

Ten nejzdravější, nejchutnější a nejlepší chléb , jaký jste kdy jedli. Zvládne to bez větší námahy i laik. Jednoduchý a neměnný postup.


Ovšem vždy je něco za něco: nebude to nejlevnější záležitost. Ale výsledek stojí za to. Tento chléb hravě strčí do kapsy nejen ty parodie na chleba ze supermarketů, ale i všechny ty … Pokračování textu.

Tématické fráze: žitný kváskový chleb kvaskovy chleb recept žitný chléb recept na žitný kváskový chléb domácí kváskový žitný chléb kvaskovy chleb kváskový chleba recept žitný chléb z kvásku kváskový žitný chléb domácí žitný chléb z kvásku žitný kváskový chleba chléb z žitného kvásku žitný. Nejdříve si musíme udělat žitný kvásek. Recept na kvásek najdete zde: Kvásek z žitné mouky Smícháme žitný kvásek, žitnou chlebovou mouku a vodu. Vznikne nám řidší těsto.


Uděláme si jej večer a přikryté necháme do rána v teple kynout. Nechávám jej kynout ve 4-litrové míse a je plná! Ráno přidáme pšeničnou.


Můj nový kváskový favorit je žitný chléb.

Dlouhou dobu jsem se mu vyhýbala. Mám raději klasické bochníky chleba s křupavou kůrkou, takže kynutí ve formě mě nijak nelákalo. Nutriční hodnoty receptu. Před samotným postupem věnujte prosím pozornost tomu, co vše budete k výrobě chleba potřebovat, jaké suroviny používat.


Tématické fráze: pšeničnožitný chléb - videorecept kváskový pšenično žitný chléb psenicnozitny kvaskovy chleb recept na žitný kváskový chléb recept na chleba kvaskovy chleba videorecept pšenično žitný chléb - videorecept pšenično žitný kváskový chléb žitný kváskový chléb kváskový chleba recept žitný chléb. Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku. Lenka Rutteová Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek, případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb. DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉB – krok po kroku Martina Mazalová 29.


Náš chléb je také možno zakoupit na e-shopech freshbedynky. Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě minut. Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku.


Jakmile vychladne, zabalíme jej do utěrky. Z uvedeného množství upečeme chléb ve větší formě na srnčí hřbet, nebo můžeme použít kulatou dortovou formu. Pšenično žitný kváskový chléb.


Poté přidat: 600g pšeničné chlebové 3ml syrovátky (kdo nechce syrovátku - 3ml vody). V dalších variantách dále vychytávám drobné nedostatky. I zde více mouky asi neuškodí, chléb také nakyne a bude se pak péci kratší dobu, ale toto vše člověk zjistí až dalším ověřováním.

Náš žitný kváskový chléb je vyroben z žitné mouky a vody. Postupně se dostávám k pečení větších. Pro dochucení používáme různé druhy soli, koření, semínek a ořechů.


Chléb se peče ve formách, které jsou vymazány tukem. Opravdu :-) Žitný chléb obsahuje výrazně méně lepku než běžné pečivo. Receptů na domácí chleba existuje opravdu velké množství. Vyzkoušejte recepty na vynikající špaldový kváskový chleba nebo žitný chleba z kvásku.


Máme pro vás také recepty na jednoduchý domácí chleba bez hnětení či na různé druhy sladkých domácích chlebíčků v třeba podobě biskupského či banánového chlebíčku. Myslím, že chlebů už jsem pár upekla, a to i žitných, ale tenhle je pro nás z kategorie těch zdravých prostě vítěz. I když se nepovedou oka jako na punčoše, stejně je během dvou dnů pryč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky