pátek 23. listopadu 2018

Kávovar bez kapslí

Kávovar na kapsle – všechny druhy kávy v jednom přístroji. Kávovary na kapsle jsou známé jednoduchou obsluhou a rychlou přípravou kávy. Kávovou kapsli stačí vložit do kávovaru a na jeden stisk je vše hotovo.


Nižší pořizovací cena je však vyvážená vyšší cenou kávových kapslí , které musí být kompatibilní se. Při volbě espressa není mléka potřeba.

Po dokončení kávy kapsle propadne do nádobky. A kávovar je připraven pro přípravu další kávy. Nespresso nabízí neuvěřitelnou škálu kapslí od nejmenší intenzity až po tu nejvyšší. Stačí si vybrat kapsli a během chvíle máte jak espresso, tak lahodné cappuccino.


Váš jazyk si brzy zvykne na vytříbené chutě. Cena je sice také důležitá, ale přístroj volte podle toho, co od něj očekáváte. První a základní informace, kterou je dobré si připustit: kávovar na kapsle není ekonomická volba.

Pokud vám jde o pití kafe na hektolitry denně a hledíte hodně na náklady. Bežný presso kávovar na mletou kávu, případně na kávové PODy je určitě lepší volba. Tím není řečeno, že káva z kapslí musí být nutně. V prvním případě se jedná o zařízení, ke kterému přijdete, naplníte nádržku na vodu (jen jednou za čas, protože její objem může bez problémů pojmout i litr vody – ideálně by měla tato nádržka být vyjímatelná pro snadnější obsluhu i údržbu), vložíte do zásobníku kapsli oblíbené chuti a zavřete. Prozradíme vám třeba, jestli lepší kávu uvaří kapslový, pákový nebo automatický kávovar.


Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat kávovar. Ultra kompaktní kapslový kávovar Nescafé Dolce Gusto Piccolo je se svými rozměry a moderním designem navržen tak, aby se hodil do každé kuchyně. Další komplikací může být nekompatibilnost kapslí.


Každý kávovar je uzpůsoben pro jiný druh, takže třeba espresovač na kapsle Tassimo nebude schopný zpracovat kapsli Nespresso. Při výběru se proto vždy zaměřte na dostupnost kapslí. V současné době je možné si pořídit i neoriginální náplně, ty ovšem do. Na trhu se za několik let existence kávových kapslí vyrojilo několik desítek druhů a typů kapslí.


Přestává být jednoduché se mezi nimi orientovat. Pro ulehčení výběru vám proto přinášíme užitečné tipy, které vám pomohou s výběrem kapslí. Taky máme delonghi prima donna, ale stál kolem tisíc a pokud chceš kávovar bez kapslí , který je automat i na mléko, tak ta cena je vyšší…ale obecně nejlpší jsou delonghi…ale před tím jsme měli od této značky za 6.

Naopak nevýhodou je celkem vysoká cena kapslí a neekologičnost jejich plastových obalů. Káva rychle, bez práce i námahy. Kapslové kávovary ocení zejména ti, kteří se přípravou šálku horkého nápoje nechtějí příliš zatěžovat. Výhodou kapslových přístrojů je také to, že zvládnou i čokoládu nebo čaj.


Jejich kvalita je různá, stejně jako kvalita samotných kapslí. Nevýhodou je, že jeden kávovar většinou dokáže pracovat jen s jednou značkou kapslí a je tak velmi důležité vybrat tu pravou ještě před jeho koupí. Kapslový kávovar Nespresso využívá optický senzor, díky kterému rozpozná množství mléka v karafě. Balení kávovaru obsahuje sadu různých kapslí kávy Nespresso ZDARMA. G se postará o nezapomenutelný požitek z intenzivní chuti kávy s jedinečným aroma.


Při přípravě kávy si můžete vybrat z pěti velikostí a ze různých teplot vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky