čtvrtek 21. dubna 2016

Nádobí pro indukční desku

Teplo nutné pro ohřev a vaření tak vzniká přímo ve dnu nádoby. Existuje nějaký snadný způsob, jak zjistíte, zda je jsou vaše hrnce nebo pánve použitelné pro indukci? Případně hledejte na výrobku symbol indukce. Pokud magnet drží, nádobí je indukční.


Určitě hned nekupujte celé.

Základním kusem nádobí , po kterém se budeme dívat, bude samozřejmě klasický hrnec, nezbytný pro každodenní vaření. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. To potvrzuje i vysoký počet výrobců, kteří je na náš trh dodávají. Jak vybrat indukční desku.


A právě proto je tak těžké se mezi všemi výrobky vyznat a zvolit pro sebe takový, který vám bude po všech stránkách vyhovovat. Také máte stále méně času, ale více povinností? I drobná úspora času se počítá a co teprve taková znatelná úspora energie?

Pořiďte si hrnce na indukci a věřte, že pocítíte rozdíl. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vybírejte si Sady nádobí podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Vyzdvihují u tohoto vaření rychlost a úsporu energie. Indukční varné desky se v dnešní době těší velké oblibě.


Indukčním hrncům dávají přednost také ti, co si neradi lámou hlavu s větším úklidem – indukční sporák nepřipaluje, takže ho po vaření většinou stačí setřít jen ubrouskem. Pro indukční varnou desku je například nutné nádobí s magnetickým dnem. Pro sklokeramickou desku jsou vhodné v zásadě všechny hrnce a pánve. Plynové desky vyžadují pro změnu nádobí , které vydrží vysoké teploty.


Na elektrické plotýnky se dá použít v podstatě veškeré běžné nádobí. Nádobí určené pro indukční ohřev by mělo být vybaveno feromagnetickým dnem, což si snadno ověříte použitím magnetu. Při vaření v tomto nádobí je velmi důležité používat správnou velikost plotýnky.


Nádobí s malým průměrem nemusí na výrazně větší indukční plotýnce fungovat. Adaptér pro indukční vaření - řešení pro každé nádobí. Na indukční ohřev je nutné používat varné nádobí z magnetických kovů.

Vaše staré nádobí pak můžete použít i na indukčním vařiči. Hrnec s feromagnetickým dnem se pozná přiložením magnetu - pokud ke dnu přilne, je nádobí vhodné pro indukční desku. Není ale potřeba obcházet supermarkety a domácí potřeby s magnetem. Základní informace Sada nádobí pro indukci (2x nerez hrnec se skleněnou pokličkou, 1x nerez hrnec, 1x pánev s nepřilnavým povrchem). Stačí indukční podložku vložit mezi nád.


Varné nádoby vhodné na indukční varné desky musí mít feromagnetické dno. To snadno poznáte, když na něj přiložíte magnet. Zůstane-li držet magnet na dně nádoby, je pro indukční varnou desku vhodná.


Výrobci takové nádobí obvykle značí symbolem cívky (řada smyček vedle sebe), případně anglickým nápisem. Nejjednodušší způsob jak zjistit, zda Vaše nádobí je vhodné na indukci je když si jednoduše vezmete magnet a přiložíte jej na spodní stranu nádoby (vnější stranu), pokud magnet drží lze použít nádobí i na indukční varnou desku. Samozřejmě, že indukční vařič bude vynikajícím asistentem jakékoli milenky. Nicméně mezi mnoha výhodami a výhodami tohoto druhu techniky existuje jedna dosti významná nuance - pro vaření na indukčním sporáku nejsou vhodné všechny nádobí. Vlastním již po léta sklokeramickou indukční desku a jsem velice spokojená.


Chodila jsem nakupovat s magnetem v kapse Ale musím říct, že co na indukci 1 pracuje jsou litinové smaltované (důležité kvůli sklokeramickému povrchu) hrnce s rovným dnem. Nádobí z porcelánu se už vyrábí také v indukční úpravě se zmagnetizovaným dnem. Přírodní porcelán je zajímavý tím, že nabízí množství tvarů i barevných kombinací. V obchodech má zespodu grafický symbol.


Dekorace Moderní sporák se sklokeramickou povrchovou úpravou je poměrně drahý domácí spotřebič, jehož funkčnost a krásu chcete zachovat co nejdéle. Které nádobí jsou vhodné pro sklo-keramiku a indukční desku ? Obecná informace, jak se doma přesvědčíte o vhodnoosti použití svého nádobí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky