pondělí 4. dubna 2016

Dtest klimatizace

Občas se nás ptáte, zda máme v plánu test klimatizací. Zatím bohužel ne, ale naše partnerské spotřebitelské organizace z Itálie, Portugalska a Španělska již několik let klimatizace prověřují. V dTestu zatím bohužel klimatizace netestujeme, ale naše partnerské organizace z Itálie, Portugalska a Španělska již několik let ano.


Rozhodli jsme se tedy s vámi o výsledky tohoto zahraničního testu zdarma podělit. Test se zaměřuje na nástěnné invertorové klimatizace se samostatnou venkovní a vnitřní jednotkou.

V první řadě zjišťují účinnost chlazení (EER – koeficient energetické účinnosti) a vytápění (COP – topný faktor), a to při různých venkovních teplotách. Konkrétně chlazení testují při 3 3 a °C, vytápění pak při a °C. Naštěstí jsou klimatizace většinou vybavené kolečky a náročnější tak může být snad je přenášení mezi patry. Co se týče rozměrů, při plánování umístění klimatizace musíte myslet nejen na to, aby se do daného prostoru vůbec vlezla, ale aby měla také dostatečné místo okolo sebe.


K zajištění dostatečného. Pán je zajisté hňup, anebo tzv. I ta klimatizace , Multisplit nebo kombinace vnitřní a vnější jednotky potřebuje průrazy do zdi, umístění na plášť budovy v případě, že je provedeno zateplení, také není jednoduché.

Test : Testy výrobkov, rady pre výber, upozornenie na nebezpečné výrobky, riešenia problémov spotrebiteľov a ešte viac. Objektívne, nezávisle, bez reklám. Moderní klimatizace by měla mít displej (ideálně dotykový), dálkové ovládání a časovač. Dále by klimatizace rozhodně měla mít funkci automatické regulace teploty. Klimatizace se dnes stává součástí každého bydlení i kanceláře.


Nasává venkovní vzduchu, filtruje je, upravuje vlhkost a teplotu na nastavené teploty. Srovnáváme v jednotlivých kategoriích klimatizace okenní, nástěnné i mobilní. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. V případě instalace musíte vyvést hadicí odvod teplého vzduchu ven z. Doporučení časopisu dTest. Mobilní klimatizace testovat nebudeme.


Dívali jsme se, zda je netestovali kolegové v zahraničních spotřebitelských. Nejlepší mobilní (přenosná ), nástěnná klimatizace. Recenze a test klimatizací vč.


Nevíte si rady s výběrem vhodné přenosné klimatizace na léto?

Pořizovací cena u mobilní klimatizace je nižší, ovšem její nevýhodou je větší hlučnost (cca dB) a také nižší výkon. Při výběru klimatizace musíte velmi pečlivě zvážit veškeré tepelné faktory místnosti, abyste mohli určit jaký minimální výkon klimatizace budete potřebovat. Oceníme ji zejména v době parných dnů, což má být dle studií v příštích letech stále častější jev. Sem patří například orientace dle světových stran, plocha a typ oken, velikost a výška místnosti, počet osob a zapnutých spotřebičů, izolace, zastínění a další faktory.


Vypadá to složitě, ale díky. Spotřeba záleží na vlastnostech klimatizace a na stylu jakým ji používáte. Pokud klimatizace pojede neustále na plný výkon, její spotřeba bude stoupat.


Obecně nejnižší spotřebu mají úsporné klimatizace. Snížit spotřebu můžete koupí klimatizace s nastavitelným termostatem. Ten zajistí automatické vypnutí, pokud se.


Dnešní klimatizace pracují v podstatě na známém principu jako tepelná čerpadla, svou konstrukcí umožňují i účinné topení. Při výběru vhodné klimatizace je tedy dobré zvážit, kde budete klimatizaci používat a hlavně jak často ji budete používat. Pokud hledáte klimatizaci do obývacího pokoje a budete ji používat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky