pátek 22. dubna 2016

Hrnec pro vaření v páře

Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm. Vaření v páře představuje jeden z vůbec nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů.


Hlavní výhoda spočívá v tom, že pokrmy neztrácejí důležité živiny, a tak budete tělu dodávat plnohodnotné potraviny prospívající vašemu zdraví. Chcete vařit v páře a nemáte doma místo nebo finance na nový parní hrnec ?

Proč je vaření v páře tak oblíbené? Jídlo připravované v páře znali už staří Číňané. Teď však zažívá renesanci. Pro vaření v páře je nejlepší maso bez kosti a předem naložené (bude tak křehčí a rychleji udělané).


Maso v hrnci rozprostřeme a není nutné používat žádných tuků. Parní hrnec je skvělým pomocníkem pro zdravý životní styl a kvalitní stravování. Pokud pokrmy dobře okořeníte, budou vám chutnat.

Na to, jestli je parní hrnec vhodný právě pro vás, si už musíte odpovědět sami. Sestava obsahuje hrnec se sendvičovým dnem, 19. Vhodné jsou pro přípravu masa, rýže i zeleniny. Při vaření v páře se zachovává jejich přirozená chuť i výživové hodnoty.


Typický parní hrnec je vybavený časovačem, takže po nastavené době dojde k automatickému vypnutí. Vybírejte si Parní hrnce podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Takový multifunkční hrnec se hodí například pro přípravu zdravých jídel pro děti. Nejprve se potraviny, jako je např.


Pro každodenní vaření v páře je ale lepší do přístroje trochu investovat a pořídit si parní hrnec z nerezu, který toho hodně snese. Nádoby, ve kterých je jídlo připravováno, jsou z tvrdého průhledného plastu, který je odolný i vůči vysokým teplotám. Aby se hrnec pro pomalé vaření stal vaším nejlepším pomocníkem, je ale třeba dodržovat několik základních pravidel.


Správně zvolte velikost hrnce s ohledem na množství připravovaného jídla – pokud dáte surovin málo, může být výsledek rozvařený, vysušený nebo dokonce připálený, pokud naopak moc, nemusí být vše uvařeno dobře. Ideální i na rozmrazování a ohřívání a uskladnení potravín v chladničce. Hrnec na vaření v páře WPro STM 062.


Tento způsob pochází z Číny, kde se používá již tisíce let.

Hlavní výhodou je rychlost přípravy a uchování chuti, aroma a barvy všech ingrediencí v mnohem větší míře než při klasickém vaření ve vodě. Napařovací hrnec je za výhodněnou cenu oproti nákupu samostatných kusů. Titanový hrnec je určen pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Do testu pomalých hrnců jsme zahrnuli i jeden hrnec určený pro pomalé vaření Sous-vide.


Rozdíl je v tom, že při metodě Sous-vide se suroviny nejdříve vakuově zabalí do speciální folie a poté se vaří ve vodní lázni – a to při velmi přesných teplotách, které se liší pro každou surovinu. Pařák vložíte do hrnce naplněného mírně vodou a na něj můžete dát ohřát knedlíky nebo uvařit zeleninu. Pára zajistí, že si zelenina zachová všechny cenné látky a knedlíky budou nadýchané. Vaření staví na vodní páře , která připravované suroviny neznehodnotí a zachová jejich čerstvost a vitamíny. I tady je nicméně funkční nabídka silně omezená.


Dále je dodáváno praktické nářadí, jako jsou lžíce, stěrky, chňapky a podobně. Multifunkční hrnec v sobě zahrnuje neuvěřitelné množství funkcí obsažených ve programech. Kromě standardního vaření lze hrnec využít pro vaření v páře , fritování, smažení, pečení chleba, výrobu jogurtu, výrobu marmelá aspiku, fondue atd. Moderní vakuové vaření.


Jedná se o vaření ve vakuu, tedy ve vakuovém sáčku ve vodní lázni při nízké teplotě. Při vakuovém vaření je pokrm izolovaný od okolního prostředí a vaří se déle, i několik desítek hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky