úterý 19. dubna 2016

Rozdíl mezi kondenzační a odvětrávací sušičkou

Oblečení zůstanou původní barvy – na rozdíl od sušení na sluníčku. Jak funguje sušička prádla ( rozdíl mezi kondenzační a odvětrávací sušičkou ) Jednoduše během cca až minut odvede všechnu vlhkost z čerstvě vypraného prádla. Zbyde po ní jen horký vzduch.


Toho se musí spotřebič nějak zbavit. Komunita okolo bydlení, stavění a realit. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit rozdíl mezi kondenzační a odvětrávací sušičkou ? Ventilační (říká se jim také odtahové nebo odvětrávací ) i kondenzační sušičky mají stejné parametry, funkce i výkon, liší se tím, jak odvádí ze spotřebiče horký vzduch, kterým se prádlo suší. Odvětrávací sušička musí být napojená na ventilační systém, protože horký vzduch je odváděn pryč ze.


Kondenzační nebo ventilační? Z hlediska technologie lze sušičky rozdělit na kondenzační a ventilační. Na výsledku sušení rozdíl mezi spotřebiči nepoznáte, liší se ale způsobem, kterým odvádějí horký vzduch. Sušiček na prádlo je více typů. Před nákupem se lze rozhodnout zpravidla mezi sušičkou ventilační a sušičkou kondenzační.


A právě kondenzační sušičky přináší další dilema k rozlousknutí. Existují kondenzační sušičky s tepelným čerpadlem. Tyto přístroje fungují na principu nižší teploty, tudíž slibují. Navíc – voda zachycená do zásobníků má nízkou tvrdost a tak nám kondenzační sušička může posloužit i jako zdroj vody do napařovací žehličky či k zalévání květin.


Jaké výsledky má kondenzační kotel Wolf? Jaký je rozdíl mezi dřevěnou briketou a peletou? Jak pracuje tepelné čerpadlo v zimě? Podle čeho vybírat tepelné čerpadlo do domácnosti?


Co je to Ekodesign kotlů? V případě samostatné sušičky máte na výběr mezi dvěma principy sušení. Ten první, odvětrávací je postupně již opouštěný a na trhu je ho jen zanedbatelné procento. Mnohem výkonnější kondenzační sušička zahřívá nasátý vzduch a jím vysušuje prádlo. Páry se neodvádějí ven z přístroje, nýbrž jsou.


Rozdíl v roční spotřebě mezi energetickými třídami je přibližně. Třída účinnosti koncentrace. Ahoj my máme kondenzační sušičku AEG a obrovská spokojenost. Jak píše Lesina, odbourala jsem doma žehlení, žehlím pouze manželovi košile do práce a plátěné věci, jinak je prádlo krásně nadýchané a voňavé. Za rok a půl jsem tam zničila pouze jednu věc a to podprsenku, jinak tam dávám vše, moc nekoukám na.


Z technologického hlediska se sušičky dělí na kondenzační a ventilační. Co se týká výsledku sušení, tam rozdíl příliš nepoznáte, ale odlišnost je v tom, jakým způsobem je odváděn horký vzduch, rychlosti sušení a spotřebě elektrické energie. Dobrý den, chci se zeptat jaký je rozdíl mezi sušičkou s tepelným čerpadlem a kondenzační sučičkou s technologií tepelného čerpadla. Rozdílem mezi kombinací a samotnou sušičkou je jejich náročnost na prostor. U kombinace je to jasné, jedná se o jeden produkt a je jen na vás, jestli pro něj máte místo v koupelně, v technické místnosti nebo třeba v kuchyni pod pracovní deskou.


A je lepší koupit sušičku s více programy? Jinak ty kombinované pračky se sušičkou jsou za prvé poruchové a za druhé, neusušíš v tom tolik prádla. KLdyby něco, klidně se ptej, mám se sušičkou už desetiletou zkušenost. To jestli budete i se sušičkou žehlit nebo ne, nelze snadno říct.


Je to hodně subjektivní. Většina lidí, prádlo ze sušičky jen složí a dá do skříně, ale někdo jiný zase žehlí i tak. Každopádně u „mačkavosti“ mezi nimi není žádný rozdíl , obě dvě jsou na tom dobře.


U LG je sušící program o něco delší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky