úterý 26. dubna 2016

Nejlepší pánev na steaky

Na co je třeba přihlížet při výběru pánví na steaky. Pánve na přípravu steaků senazývají také grilovací. Některé mají vroubkovaný povrch pro lepší přenos tepla do hloubky masa. Hlavním kladem je možnost využití na indukci.


Vnitřní povrch výrobku je potažen nepřilnavou vrstvou.

Ta zaručuje, že nikde neulpí zbytky jídla a snadné čištění, pro něž je možné použít i slabý proud tekoucí vody. Pánev rychle reaguje na změnu teploty a potřebuje jen kapku tuku. Na grilovací pánvi se steaky budou dělat jedna radost.


Ale musíte počítat s tím, že do kvalitní grilovací pánve je potřeba investovat o něco více než do klasických. Pro asijskou kuchyni vybíráme speciální pánev wok, která je konstruována přímo pro přípravu. Nejlepší grilovací pánev na steaky.


Druhů pánví je nepočítaně a vybrat si tu správnou může být někdy skutečně velký problém.

Víte však, z čeho jsou vyrobeny pánve, na kterých si děláte míchaná vejce nebo smažíte maso? Nejběžnější pánví v domácnostech je teflonová pánev , která má však stejně minusů. Pokud se nechcete omezovat, je nejlepší držadlo z nerezi.


V současné době je na vaření stále méně času a ještě méně na úklid. Proto jistě přijde vho když budete mít pánev na steaky , kterou bez obav můžete mýt v myčce. Výběr masa: Na steaky je nejlepší maso z hřbetu a zadní části zvířete, tj. Angus, Charolais, Herefor Shorthorn či Limousine. Výborné je maso z mladých býčků (do let).


Pokud nevíte, jak vybrat pánev na palačinky, je nejlepší si ji chytnout do ruky. Tak zjistíte, jak se vám s ní bude manipulovat. Rozhodně by pánev měla mít nepřilnavý povrch a okraje, přes které se snadno dostanete s obracečkou. Pokud pánev na palačinky nechcete, můžete si pořídit třeba palačinkovač.


Nerezová pánev na steaky. Vyrobená je z nerezavějící oceli, která má velmi odolný povrch, ale při vyšších teplotách se dost lepí a je přilnavá. Má vysokou životnost, ale také nižší tepelnou vodivost než ocelová či litinová pánev.

Litinová pánev není vhodná do ledničky. Neuchovávejte v ní žádné potraviny, vlhké prostředí způsobuje korozi povrchu. Pokud chcete, aby byla pánev dokonale připravená na přípravu steaků, vložte ji na pár minut do předehřáté trouby. Po použití a umytí pánev vždy důkladně osušte.


Ocelová pánev na steaky Mineral B Element je vyrobena v rustikálním designu odkazujícím na ručně kované pánve. Je opatřena rozšířenými okraji a jemnými rýhami na vnitřní straně, jež vytvářejí pravidelný vzor. Pánev ideální na steaky má rukojeť Softtouch.


Kameninový oboustranný vzhled. Velkou výhodou je odnímatelná rukojeť, díky které lze dát pánev do trouby, nebo ušetřit místo při jejím skladování. Titanová pánev je určena pro. Když pánev dáte na sporák, pusťte plotýnku na největší výkon a počkejte, až se z pánve začne mírně kouřit.


Pak teprve na ni položte maso a mírně snižte teplotu. Prorostlejší nemusíte ani mastit, u libových mas, jako je například biftek ze svíčkové, maso jen zlehka potřete olejem. Určitě se nepokoušejte maso. Mezi nejlepší grilovací pánve na steaky patří rozhodně kameninová pánev.


Dokonce ani vajíčka se na dno nepřichytí, hodí se v podstatě na přípravu veškerých pokrmů. Materiál je zdravotně nezávadný a chemicky stabilní i při opravdu vysokých teplotách. Jde tak o dobrou investici. Steaky - recepty na každý den.


NEJLEPŠÍ GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z MLETÉHO MASA! Polévková královna je zpátky! Položte steak na pánev pomocí kleští. Až budete mít rozpálenou pánev , vezměte si kuchyňské kleště a položte na ni steaky. Ihned byste měli slyšet syčení – je to důležité pro to, aby se steaky okamžitě zatáhly.


Pokud je jedna strana steaku tučnější než druhá, položte ho na pánev nejprve tučnější stranou. U jiného typu materiálu by ohřev nefungoval. Základem dobrého steaku je kvalitní maso. Grilovací pánev na plynový, elektrický či sklokeramický sporák může být vyrobena z jakéhokoli materiálu. Pokud máte ve svém okolí kvalitního řezníka, tak máte vyhráno.


Existují ale i další možnosti, kam se vydat. A nezapomeňte ani na další aspekty, kterých je nutné si všímat, když chcete koupit kvalitní maso na steaky. Kde sehnat nejlepší maso na steaky – tipy, kam zajít a podle čeho vybírat, Chefshop.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky