Pečení: Chléb lze upéct v podstatě v jakékoli domácí pekárně , přednost dávejme spotřebičům kvalitním, ne tedy těm nejlevnějším. Udělá dobrou kůrku a má možnost nastavení vlastního programu. A také déle vydrží čerstvý, protože vyšší obsah kyselin brání cizím organismům v tom, aby se v chlebě rozvíjely tak rychle, jako je tomu u těsta z droždí. I kváskový chléb lze zvládnout v domácí pekárně , jen je postup o trošinku složitější.
A necháme v teple dokynout cca hodinku a půl až dvě.
A teď už jsme ve finále a jen zapneme pekárnu na program pečení stačí na hodinu a kůrku dávám tmavší a pak mám tuhle jako na obrázku. Mouky můžete různě zaměňovat- žitná, pšeničná, celozrnná. Hodně úspěchů v pečení a nebojte zvládnete to. Kváskový chléb z domácí pekárny recepty, které budete milovat.
Nemá speciální program na žitný chleba, takže jí musím asistovat. Dále nářky nad tím, že v domácí pekárně je problém udělat chleba z kvásku opět svědčí o tom, že ten pán o pekárně četl možná jednou v Blesku. I ty nejlevnější domácí pekárny ( v ceně kolem 800Kč v akci) mají program těsto a pečení, takže je úplně normální dát ráno udělat těsto, přes den nechat uzrát a večer zvolit pečení a kváskový chléb. Jogurtový chléb z domácí pekárny výborný:) Celozrnný česnekový chleb v domácí p.
Chléb z žitného kvásku z domácí pekárny - Zdravá kuchařka. V našem dnešním receptu nejprve nalijeme do míchací a pečící nádoby 5ml vody (Kč). V případě kmínového chleba jsou to veškeré potřebné tekutiny. V praxi obecně platí, že rychlejší příprava těsta či rychlejší nebo intenzivnější pečení znamená hutnější a menší chléb.
V porovnání s klasickým chlebem, odhlédneme-li od zcela jiného tvaru, který je dán tvarem domácí pekárny, je domácí chléb o poznání „vlhčí“, neboť voda se při pečení na rozdíl. Přidat vlastn í Další foto (3) Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny. Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenko.
Oblíbenou variantou je také příprava chleba v domácí pekárně , která téměř všechnu práci udělá za vás. Vyzkoušejte recepty na vynikající špaldový kváskový chleba nebo žitný chleba z kvásku. Peču v domácí pekárně , takže postup je jednoduchý. Všechno nasypat do pekárny na program přípravy těsta. Zde se vše řádně promíchá a nakyne.
Pokud žitnou mouku smícháte s pšeničnou (chlebovou směs aj.), chléb více nakyne a změní chuť. Je to dobrá kombinace pro ty, kterým moc nechutná čistě žitný chléb. Lépe tak kyne a chléb je tak nadýchanější a lépe vyběhne.
Hnězdenský zhruba minut. Dávám fo robota nebo domácí pekárny.
V pekárně kyne zhruba hodiny, pokud kyne v míše může to trvat déle podle teploty v domě. Po dvou hodinách těsto vyndám stěrkou na podložku a nechám ještě hodinu kynout a překládám. Pak ho celý dám do lednice a příště už můžu rovnou zadělávat.
Pokud opravdu nemám čas anebo je už pozdě večer, peču chléb v pekárně na chleba, protože tam se jen nasypou a nalijou ingredience a stroj pohlídá časy. Z trouby je chutnější a bez děr od zadělávacích špachtlí, ale tohle je můj kompromis. Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně.
Připravte si bylinkový chléb , cibulový chléb , pivní chleb , koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu. Recepty domácí pekárna. DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉB – krok po kroku Martina Mazalová 29.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.