středa 30. září 2015

Jakou kávu do presovače

Ahoj holky, nemáte některá, prosím, typ, kde koupit dobrou a levnou kávu do kávovaru? Kupuju zrnkovou - značka je mi jedno, zkoušíme různé druhy. Ale teď nemůžu natrefit na žádnou akci a dát 19– kč za pul kila mi přijde dost. Zvlášt, když je to za chvilku pryč. Víme, jakou kávu do kávovaru koupit, aby všem chutnala – zrnkovou a čerstvě praženou!


Tipy na nákup a správné skladování kávy Čtení pro každého kávomila. Chcete-li jej do kanceláře, oceníte velký zásobník na vodu a na sedlinu, pozor však na menší zásobník na kávu. Milovníky kávy potěší možnost umlít si kávu až na různých stupňů hrubosti, společně s dalšími funkcemi, které kávovar má, je možné připravit si kávu přesně tak, jak ji máte rádi.


Z osobní zkušenosti vím, že mají kávu opravdu kvalitní a vypiplanou. Bohužel už ale nevím, jaká káva se hodí na citlivější žaludek, ale s tím by už vám mohli poradit oni. Zkuste jim napsat, mají také eshop nebo dodávají kávu do kaváren, kde byste ji mohla ozkoušet přímo na místě. Pákové (ruční) presovače jsou ideální pro náročnější milovníky kávy. Součástí kávovaru je nádoba na vodu a páka, která slouží k manuální přípravě kávy.


Do pákového kávovaru můžete použít zrnkovou či mletou kávu nebo předem připravené sáčky porcované kávy neboli E. Ahoj, dostala jsem preso, jenže nevím, jakou kávu používat. Preso nemá zabudovaný mlýnek, takže mletou. V Makru mají samé zrnkové.


Mám raději jemnější chuť. Tak poraďte jakou používáte a kterou nedoporučujete. Příprava kávy v tomto kávovaru je o dosti složitější, jelikož si musíte kávu sami umlít a dávkovat (napěchovat do páky). Velice důležitou vlastností pro výběr kávovarů je pracovní tlak a teplota vody při přípravě kávy.


Presovače s tlakem vody po bar nejsou pro přípravu té nejkvalitnější kávy vhodné. Jestli chceš dobré preso, tak asi ne standard kávu za Kč. Já mám ráda Lavazza nebo Lamborgini. Ano cena je vysoká cca 3kč za balík.


Kupuji do práce zrnkovou a mám jí v hermeticky uzavřené doze,aby vůně nevyprchala. Pákové kávovary se hodí pro lidi, kteří kávu opravdu milují a chtějí se zapojit do její přípravy. Během ní si budete opravdu připadat jako majitel kavárny.


Musíte ji napřed namlít (pokud se nerozhodnete pořídit si již namletou kávu v sáčku), správně ji nadávkovat, zamáčknout pákou a pustit vodu. Do kónických dripperů volte středně-jemnou hrubost mletí. Káva připravovaná v kónických dripperech (mají trychtýřovitý tvar) s papírovými či bavlněnými filtry si žádá kávu mletou na střední hrubost. Jak poznáte, že je váš mlýnek nastavený na správnou hrubost? Umletá káva má vzhled a strukturu stolní soli.


Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité. Pokud kávu stlačíte menší silou, bude voda kávou protékat příliš rychle. A naopak, pokud stlačíte kávu silou větší, bude voda protékat příliš pomalu. Určitě vám doporučujeme ruční tampery na kávu kovové, těžké. Práce je s nimi velice.


Takto si káva zachová vše, co ji dělá kávou – dokonalou a osvěžující chuť. Mletá káva ztrácí své vlastnosti, i pokud je vakuově. Prosím jakou kupujete kávu do presovače. Ted někde měli zrnkovou tchibo v akci jenže já nevím kde. Nevíte náhodou a nebo poradte jakou kupujete vy.


Filtry na kávu do překapávačů. Horká voda ve filtru prochází skrze namletou kávu a překape do šálku s kávou. Papírové filtry lze použít jednorázově.


Před použitím je dobré propláchnout papírový filtr horkou vodou, aby se zbavil. Kávovary a presovače na mletou kávu. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů! Zrnková káva Lavazza Top Class je jednou z nejintenzivnějších směsí a označení Top si určitě zaslouží. Kávu tvoří převaha vysokohorské odrůdy arabika z Jižní a Střední Ameriky, která je doplněná asijskými kávami robusta z Indonésie, která patří mezi nejlepší na kontinentu.


Kterou kávu stojí za to pít a které se obloukem vyhnout? Je kvalita úměrná ceně, nebo se i mezi těmi levnějšími najde kvalitní káva? Podívejte se, která je nejlepší!


Kávu do kávovaru budete muset u většiny přístrojů mlít sami externím mlýnkem na kávu , který je potřeba dokoupit (pokud již nějaký nemáte). Některé kávovary z vyšších cenových hladin mají mlýnek zabudovaný v sobě, na ceně se to však v současnosti projevuje takovou měrou, že nedoporučujeme kávovar vybírat na. Obsahují zásobníky na vodu a zrnka kávy, mají odpadní zásobníky na použitou kávu a většinou displej, takže vám samy řeknou, co právě potřebují.


A vy pak opět jen mačkáte tlačítko. Hodí se do míst, kde lze předpokládat jejich hojné vytížení. Cena jednoho šálku se odvíjí od kvality kávy, kterou pořídíte. Nastavit si můžete množství vody podle velikosti šálku, teplotu vody či dokonce tvrdost vody – díky tomu vám dá přístroj vědět přesně tehdy, když bude potřeba jeho odvápnění.


Nechybí ani funkce nahřívání šálků či automatického vypnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky