středa 30. září 2015

Výroba sýru z tvarohu

Snazšímu vyklopení sýra z pevné formy (miska, hrneček) pomůžeme tím, že si formu vyložíme potravinářskou folií, nebo použijeme silikonovou formu, která je pružná a sýr z ní jde vyklopit velice snadno. Polotvrdý domácí sýr z tvarohu podáváme s chlebem či pečivem podle chuti. Pokud chcete, můžete do sýru přidat kopr nebo jiné bylinky. Horký sýr přesuňte do vymazané formy máslem a nechte zchladit.


Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu. Výroba domácího taveného sýru je velmi jednoduchá, i když zabere trochu více času.

Z domácí výroby sýru , a natož camembertu, má spoustu lidí respekt. Mnoho lidí ani nenapadne, že by to vůbec mohlo jít. Sýry je možné připravovat jednak z tvarohu , jednak ze sýřeniny získané enzymatickým působením syřidla. Ingredience: Na počátku cesty k sýru stojí mléko, musí jít o mléko čerstvé, ne nějaké vysoce trvanlivé, odtučněné a všeho zbavené. Dále potřebujete startovací kulturu, syřidlo, camembertskou.


Tvaroh je kyselo mléčný produkt, který se získává fermentováním mléka nebo kefíru, po němž následuje odstranění syrovátky. Je to chutné a zdravé jídlo, které je cenným zdrojem živin, včetně vápníku, který je užitečný pro kosti a činnost mozku. Výroba tvarohu z kozího mléka se nijak neliší od výroby tvarohu z mléka kravského.


Jen u kozího mléka je mnohem více nutné dbát na pasterizaci, protože mléko v sobě může mít bakterie, mohou způsobit nepříjemná a někdy i nebezpečná onemocnění.

Výroba sýru z tvarohu recepty, které budete milovat. Sýřenina (tvaroh) se tvoří po dobu 12–hodin dle druhu sýra. Do mléka přidáváme i velice malé množství syřidla pro zvýšení pevnosti a výtěžnosti. Teplotu mléka a množství kultur volíme dle potřebné doby k vytvoření sýřeniny ( tvarohu ) – viz následující tabulka. A ano, z vaničkového je menší výtěžnost, ale ani u obyčejného tvarohu v kostce si člověk nemůže být úplně jistý, dívala jsem se v obchodě na nějaký low tvaroh privátní značky a hned jsem ho vrátila, obsahoval škrob a stabilizátory.


Mlieko odstavíme z ohňa a cez väčšie sitko ho precedíme do väčšej misky. Tvaroh v sitku poriadne postláčame varechou aby sme z neho odstránili čo najviac vody. Srvátka, ktorá nám ostala po precedení tvarohu je plná minerálov a niektorých vitamínov, takže je škoda ju len tak vyliať. Môžete ju vypiť, ako to robíme my :-). Bytosti , z měkkého čerstvého tvarohu vyrábím tento sýr už léta, dopracovala jsem se k tomu, že na másle nechám rozpustit tvaroh a trochu ho odpařím, přidám trošku sody, odstavím a po chvilce el.


Velice jednoduchý recept na výrobu chutného sýra z tvarohu. Já jsem použil domácí tvaroh z kozího mléka a kozí mléko, ale určitě by šlo použít i koupený tvaroh. Po různých domácích tvarohových sýrech a sýru typu labneh z. Tvaroh rozdrobime do hrnce, zalijeme mlekem a privedeme temer k varu a odstavime. Jak si doma vyrobit sýr. Můžete si vyrobit sýr pomocí přísad a pomůcek, které naleznete ve většině kuchyní.


Tento sýr ze zahřátého mléka, srážený kyselinou, je známý jako paneer (ze severní Indie) nebo jinými jmény z různých kultur, jako je. Domácí tavený sýr z tvarohu za minut - jednoduchý recept z internetu (nedporučuji klikat osobám citlivějším na počet smajlíků :-) - příspěvek je vysoce pozitivní, proto přidávám přepis s citací zdroje.

Pro milovníky nezvyklých chutí lze doporučit ochucení syrečky (kolečko sýru nadrobno nakrájejte a počkejte, až se ve hmotě rozpustí). Jestliže zvýšíte obsah másla z jedné lžičky na velkou, či dokonce vrchovatou lžíci, dočkáte se sýru , který bude spíše k mazání. Dělení francouzských sýrů.


Kozí sýry, sýry z Korsiky, čerstvý sýr, sýry zrající pod mazem, sýry s bílou a modrou plísní, sýry typu Tomme, Pyrenejské sýry, zásady výroby a receptury.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky