čtvrtek 7. listopadu 2019

Pečení chleba lenora

Opět obnoveno pečení v sobotu 28. Poslední pečení v tomto roce, další poslední. Tradiční lenorské placky, housky a samozřejmě výtečný chléb. Lenora - pečení chleba : každou poslední sobotu v měsíci. Půjčovna lodí Votus je jedním z hlavních sponzorů této velmi oblíbené akce.


Program bude zábavný a bude i hodně zábavných soutěží o ceny.

Můžete vyhrát výlet na lodi z Lenory na Soumarský Most. Vůně čerstvě upečeného chleba prolne náves v Lenoře na Šumavě. Letos naposledy v sobotu 26.


Silvestra se tu bude péct v historické peci. Pekař Augustin Sobotovič a jeho pomocníci zachovávají tradici pečení chleba , ale také housek, koláčů a proslulých lenorských česnekových placek. Zděná obecní pec na chleba z 1. V letní sezóně zde lenorští pořádají každou poslední sobotu v měsíci veřejné pečení chleba , koláčů, housek a lenorských placek. Sloužila nemajetným občanům, kteří neměli dost peněz na to, aby si mohli doma vybudovat pec vlastní.


Na pečení se většinou domluvilo více rodin najednou, aby ušetřili na palivu.

Obecní pec na chleba , Lenora. Popis: Z pověření Velké lóže pecařské dovolujeme si vás pozvat na tradiční netradiční veřejné pečení chleba v Lenoře (ale i koláčů, houstiček a lenorských placek). Chléb z lenorské pece se neprodává, ale rozdává. Milí přátelé, zde najdete recept (krok za krokem) jak upéct kváskový chleba.


Hodně zábavy při pečení a dalším experimentování! Chleba peču v remosce – víc jak rok jen v ní. To neznamená, že troubu nemám ráda nebo mi špatně peče.


Troubu mám teď opravdu skvělou – Siemens. A kromě chleba naopak v remosce téměř nic jiného nepeču – chleba ve 1, ostatní pečení čehokoliv v v troubě. Kváskový chleba pšenično-žitný. Když už jsem se dala na pečení tak jsem se rozhodla si péct chleba doma. Nemám domácí pekárnu, abych si usnadnila zadělávání těsta a jeho samostatné pečení.


První krok mě zavedl na různé webové stránky, kde jsem si přečetla různé návody a rady už zkušených pekařinek. Not far away from the town Volary, when you go in direction to the border to Germany, you can find a small town Lenora , which is known for centuries for its renowned glass-works, which was in operation until the nineties of the last century. Chléb i pečivo se rozdávají všem, kdo jdou zrovna kolem. Více tipů najdete v tištěném Aha! Lenora je turisty vyhledávaná pro své krásné okolí a místní raritu – pec na chleba.


Ta není jen zachovalou památkou bez využití, ale každou sobotu v měsíci v ní mistr pekař zatopí tvrdým dřevem, aby upekl voňavé pečivo jako před.

Pozvánka na pečení v obecní peci v Lenoře. Zářijové pečení chleba v Lenoře Kdy 28. Gastronomické akce Dovolujeme si vás pozvat na tradiční netradiční veřejné pečení chleba (ale i koláčů, houstiček a lenorských placek), které se koná 28. Sportovní akce Z pověření Velké lóže pecařské dovolujeme si vás pozvat na tradiční netradiční veřejné pečení chleba (ale i koláčů, houstiček a lenorských placek).


Informace pro občany a podnikatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky