pátek 22. listopadu 2019

Litinový pekáč na husu

Materiál, který zvolíte, záleží na vaší osobní preferenci – na pečení husy se hodí jak pekáč smaltovaný, tak i litinový , skleněný, teflonový, titanový či keramický. Obdélníkový litinový pekáč je vhodný na všechny druhy peční, ale i vaření a smažení. Velké rukojeti pro pohodlné servírování. Oválný litinový pekáč s vysokým okrajem se zvláště hodí na pečení husy, kachny, krocana, kuřete. Počítejte s tím, že husa bude potřebovat velký litinový pekáč , aby se dovnitř bez problémů vešla.


Které se nám vyplatí nejvíce?

To záleží na osobních zkušenostech, vkusu, na stylu vybavení interiéru, na troubě, v níž budeme péci, i na pokrmech, které v nich budeme připravovat. Na chalupu se samozřejmě hodí litinový pekáč se smaltovaným vnitřkem. Snadno se čistí, je výborně tepelně vodivý, odolný vůči. Kameninový pekáč na pečení husy a jiné drůbeže. Ručně vyráběný, točený na hrnčířském kruhu.


Před vložením husy do pekáče je ideální ji naporcovat. Pekáč má hnědou glazuru. Díky kvalitnímu, nepřilnavému povrchu můžete použít jen minimální množství tuku.


Oválný keramický pekáč na kuře s jedinečným tvarem poklice je ideální pro pečení všech druhů drůbeže, ať už jde o svatomartinskou husu , kachnu na pomerančích či oblíbené kuře.

Bez obav v něm ale můžete upéci i jakýkoli jiný druh. To se postará o rovnoměrné propečení připravované pečínky ze všech stran. V dostatečně velkém pekáči perfektně připravíte šťavnatou svatomartinskou husu , aniž byste ji museli kontrolovat, jestli se nepřipaluje. Pokud potřebujete litinový pekáč z kvalitních surovin, oceníte kvalitu našeho nádobí, které neuvolňuje do vašich pokrmů žádné zdraví škodlivé látky.


Je ideální k pečení husy a větších kusů drůbeže. Je vyroben z recyklovatelné skloviny bez kadmia a olova. Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní pekáč s husou. Pečeme asi hodiny v závislosti na velikosti husy.


Před samotným finišem husu mašlovačkou zlehka opakovaně. Litinový pekáč s víkem cm. Vyberte si litinový pekáč na pečení. Maso se v litině pěkně opeče ze všech stran.


Potom pekáč ponatierajte jedlým olejem, mastí nebo slaninou. Po použití je třeba také dobře umýt pekáč od nečistot. A na konec třeba litinový pekáč kvůli údržbě vzhledu ponatierať jedlým olejem, mastí nebo slaninou. Navíc se v něm však dá péct drůbež, díky vysokým stěnám se litinový hrnec dá s úspěchem použít třeba jako pekáč na husu. V oválném hrnci upečete chléb typického tvaru.


Péče o litinové nádobí.

Abychom o litinových hrncích jenom nebásnili, je třeba říct, že litina je náročnější na péči a údržbu. Queen line jsou určené zejména pro pečení nejrůznějších pokrmů v troubě. Jejich tvar je navržen tak, aby bylo rovnoměrně rozváděno teplo po celém výrobku, což zaručuje perfektní propečení připravovaných j. Oválný smaltovaný litinový pekáč s víkemUrčený pro keramické grily Big Green Egg 2XL, XLarge a LargeObvykle se pokládá přímo na základní roštVhodný pro dušení, vaření, pečení i opékáníPevné uši pro s. Kulatý smaltovaný litinový pekáč Big Green Egg.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky