středa 16. ledna 2019

Švestková povidla v domácí pekárně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY podle Zuzka J. Ingredience: kg švestek, lžíce octa, trocha cukru, špetka lžičky mleté skořice, roztlučený hřebíček, polékové lžíce rumu. Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Pokapeme cikcak octem a dáme na hodinku odležet.


Ponorným mixérem poté rozmixujeme v plastové misce a nalijeme.

Tématické fráze: povidla recept povidla domácí povidla recept na povidla švestková povidla v domácí pekárně recept povidla domácí povidla recept jak se vaří povidla švestková povidla z domácí pekárny recept na domaci povidla vaření povidel povidla v domácí pekárně povidla v troubě povidla z domácí pekárny sveskova. Při přípravě povidel nepřidáváme žádný cukr. Povidla je lepší skladovat v menších sklenicích.


Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Nerozvařené části(slupku a tvrdé plody) propasírujeme přes cedník a zbytek z cedníku(rozmělněný) dáme k propasírovaným švestkám. Přidáme ocet a cukr,zamícháme a pomalu vaříme(bez pokličky).


Zpočátku mícháme občas a pak častěji, ke konci vaření mícháme stále. Vyberte si ze stovek receptů na švestková povidla v pekárně , které se vám budou snadno a rychle vařit.

Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření švestková povidla v pekárně. Jablečná povidla mají v našich zeměpisných šířkách dlouhou historii. Ty tam jsou však doby, kdy naše babičky stály u kamen a míchaly v hrnci pověstná povidla , která se tak ráda připalovala. Nyní si můžete povidla či marmelády snadno připravit v domácí pekárně. Dopřejte si domácí povidla ze zralých švestek.


Receptů na švestková povidla existuje mnoho. Rozdíly jsou v postupu i použitých ingrediencích. Někdo sladí, jiný používá tak přezrálé švestky, že cukru není potřeba.


K okyselení povidel se používá nejen citronová šťáva, ale také dobrý vinný ocet. V míse smícháme všechny ingredience a rozmixujeme. Nalijeme do formy domácí pekárny a zapneme program Marmeláda. Pekla jsem včera poprvé, pod švestky jsem dala pečicí papír, pekla jsem je v černém smaltovaném oválném pekáči - kdysi bylo tohle nádobí moderní - nejdříve jsem se lekla, že jsem povidla připálila, ale kupodivu ne. Nakonec jsem trochu pomixovala a nechala ještě asi minut v troubě, aby zhoustla.


Hrnec Na Pomalé Vařen í Obědy Recepty. Hodinu vařte prudce, následně teplotu snižte a přidejte poklici. Vařte zhruba pět hodin na nejnižším plameni.


Promíchejte a můžete začít plnit sklenice po okraj, zavíčkujte a otočte.

Domácí povidla ,recept, návod na vaření,suroviny. Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez dalšího vaření rozpustit. Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky. Jano z VM - děkuji za návo jak na švestková povidla. Dělám švestková povidla poprvé v životě, zatím na zkoušku z kg blum.


Včera večer jsem je vařila asi hodiny, dnes ráno asi hodiny, už houstnout a jsou VY-NI-KA-JÍ-CÍ. Počítám, že je ještě večer při žehlení povařím asi hoďky a bude to stačit a pak. Narozdíl od klasických marmelád a džemů si však na jejich výrobu doma troufá málokdo. Panuje totiž mýtus, že jde o pracný proces. My vás ale přesvědčíme o tom, že to jde i bez několikahodinového míchání.


Opravdu vynikající recept - jako od babičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky