úterý 2. října 2018

Plech na donuty

Vybavení na tvorbu donutů. Recept na donuty najdete na internetu jednoduše, ale abyste je dokázali vyrobit tak jako profesionálové, potřebujete speciální vybavení. To představuje hlavně forma na donuty. Ta je vytvarovaná přesně tak, abyste dokázali vytvořit dokonalé americký koblížky.


Formy na donuty se vyrábějí.

Vynikající pro snadnou přípravu domácích donutů. Pomocí tvořítka vykrojte z těsta donuty, usmažte je v oleji a pomocí kleští namočte v polevě. Vyrobeno z prvotřídního odolného. Pečené donuty - recept.


Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Těsto pak zakryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu cca minut, až zdvojnásobí svůj objem.

Vymažte formičky ( plech ) na koblížky (doughnuts) máslem, naplňte je těstem a povrch těsta uhlaďte nožem, namoženým do vody. Přikryjte a nechte opět kynout po dobu asi minut. Upečte si šišky zdravšie a bez oleja v teflónovom plechu na donuty.


Rozmery šišky 5cm,počet kusov na plechu-6ks Rozmery šišky 5cm,počet kusov na plechu-6ks S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Ručne si vypracujeme cesto, ktoré zľahka pomúčime a prikryjeme. Necháme ho na teplom mieste kysnúť minút. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme riadovkou a necháme ešte minút podkysnúť. Zapneme rúru na 2stupňov.


Zmäknuté maslo s olejom a oboma druhmi cukru zmiešame do nadýchanej peny. Po jednom pridávame vajíčka s odstupom - nech sa poriadne zašľahajú. Celé to trvá tak minút.


Ja si zatiaľ pripravím suché ingrediencie, premiešam ich v miske. Postupne všetko pridávame a necháme riadne premiešať. Všimnětě si, že donuty mají dva povrchy – hladký, ten byl na dně formy.


A hrubý, to je ten, co vyběhl.

Do čokolády namáčím ten druhý, chytne se na něj víc čokošky. Plech s vyššími okrajmi, vhodný na pečenie buchiet, pokrmov, ktoré treba podlievať, zapekaných pokrmov atď. Pekáče sú špeciálnym druhom nádoby na pečenie, zvyčajne disponujú vekom a sú vyrobené z keramiky alebo skla.


Vhodné sú na zapekanie mäsa a ďalších pokrmov. Upečené donuty vyjmeme z formy, stačí je lehce z boku podebrat nějakým plastovým nástrojem, například menším plochým nožem. Kovové nástroje nepoužíváme skrz možného poškrábání povrchu.


Plech na donuty KitchenAid potřete roztopeným máslem. Připraveným těstem naplňte cukrářský sáček – bude se vám lépe plnit forma. Práve ste vkročili na cestu ľahkosti a hravej radosti, ktorá je plná opojnej chuti a vône, je farebná a sladká. Láka vás tvoriť a odkrývať nekonečné more sladkých možností, tvarov od výmyslu sveta a tých najlepších ingrediencií. Předehřejte troubu (horní i dolní ohřívání) na 1stupňů celsia (3stupňů fahrenheita, plyn stupeň 4), vložte plech (formičky) s těstem a pečte po dobu cca minut.


Pak hned koblížky vyklopte z plechu (formiček) a jakmile vychladnou, posypte je cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijte cukrovou či čokoládovou polevou. Co myslíte, jsou na pečení lepší silikonové nebo kovové formy? Každá má jistě něco do sebe, proto má TESCOMA obě varianty v mnoha oblíbených tvarech a pro každý typ moučníku. To predstavuje hlavne forma na donuty. Tá je vytvarovaná presne tak, aby ste dokázali vytvoriť dokonalé americké šišky.


Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozválíme na placku tlustou asi 1- cm. Skleničkou vykrojíme kolečka, ve kterých menší skleničkou (štamprlátkem) vykrojíme střed. Vykrojené donutsy dáme na lehce pomoučený plech a necháme je minut kynout.


Donuty recepty, které budete milovat. Obrátíme a znovu necháme minut kynout. Díky tomuto šikovnému vykrajovátku si můžete doma vytvářet vlastní donuty , které pak můžete různě zdobit nebo i plnit.


Vykrajovátko Vám pomůže s přípravou stejnoměrných koleček, které pak můžete připravit na pánvi v silné vrstvě oleje nebo ve fritéze. Barva v současné době nelze zvolit, je zasílána podle momentální skladové dispozice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky