pondělí 29. října 2018

Keramické nože broušení

Keramické nože po opravě a broušení. Po opravě ostří není znát že by někdy nože byli opravované. Proti broušení ocelových nožů se ovšem jedná o trochu náročnější operaci, kde může nezkušená ruka více pokazit, než opravit. Pojďme se podívat, jak se to dělá, a čemu se naopak vyhnout.


Detail čepele poškozených keramických nožu před opravou a broušením.

Jak brousit keramický nůž. I keramické nože , přestože jsou velmi tvrdé, se časem otupí. Na jejich naostření lze použít brousky diamantové, ty jsou ještě tvrdší než keramika. Toto video doporučuji shlednout všem, kteří pochybují zda jdou keramické nože brousit.


Určitě po shlédnutí videa změní názor. Vynikající pro broušení keramických nožů VITAMINO všech velikostí. Stolní diamantový brousek na keramické i klasické nože (Diamantový brousek pro broušení všech typů nožů) Vhodný na keramické i klasické nože.


Dva typy diamantové střenky.

Kvalitní pogumování opěrných čá. Pokud vlastníte kvalitní a drahé nože , chce broušení s elektrickou kotoučovou bruskou cvik a opatrnost. Při jejím použití se čepel nože velmi rychle zahřívá a tím se mění vlastnosti kovu. Záleží také, z jakého kovu jsou vaše nože vyrobené. Tedy přesněji řečeno až do teď to možné nebylo.


Světový leader v oblasti keramických nožů však přišel s novinkou, která to navždy změní. Kyocera totiž představila přístroj na domácí broušení keramických nožů, který ani není příliš drahý. Zůstávají dlouho ostré, nicméně i keramický nůž je, v závislosti na intenzitě jeho používání, potřeba čas od času nabrousit.


Na co je nezbytné v takovém případě pamatovat? Co potřebujete k broušení nože a jak na to K. Při broušení nožů lze využít několik technik, některé z nich si představíme v následujícím článku. Nože dobře nabrousí i klasické brusné kameny. Při skladování se nože nesmí dotýkat jeden druhého ani dalších tvrdých povrchů.


K ukládání se hodí např. Drážky na dřevěných stojanech vyráběných společností Victorinox lze v případě potřeby i čistit. Bílé keramické nože mají spolu s černými větší část výroby stejnou, až v jednom momentě se bílé nože posunou k broušení a na černých se ještě dál pracuje.


Jedná se o moment, kdy hotové keramické výlisky poprvé opouští spékací pec.

V tu chvíli je výlisek perfektně spečený a má přibližně tvar nového. K čerstvým bio potravinám jsou nejšetrnější nože s keramickou čepelí. Při krájení s keramickými noži nezničíte cenné vitamíny, potraviny nevadnou, nemění chuť ani vůni a vydrží déle svěží. Broušení keramických nožů. Poškozené ostří se musí velmi opatrně zarovnat na brusu ve vodní lázni, aby nedošlo k vyhřátí ostří.


Nože a sady nožů jsou dodávány v elegantních dárkových krabičkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky