středa 3. října 2018

Pivní rohlíky z domácí pekárny

Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 2- 2°C -minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.


Na rohlíky používám už léta recept z kuchařky Józy Břízové, jsou vždycky hned pryč. Divím se té pachuť z pekárny , měla jsem bohužel už odešly do věčných lovišť. U první odešlo ovládání a druhá eta harmony přestala hřát a měnila jsem u ní i nádobu, protože úchyty háků vypadávali.

Tématické fráze: domácí rohlíky se sádlem pivní rohlík recept pivní rohliky sádlo domaci rohliky ytube rohlíkové těsto v domácí pekárny pivní rohlíky recept domácí rohlíky youtu recept na rohlíky se sádlem z domácí pekárny rohlíkové těsto do pekárny youtu. Vybírejte vyzkoušené recepty na Mazanec z domácí pekárny , Pivní rohlík z domácí pekárny , Vánočka z domácí pekárny , Hrnkové pivní rohlíky , Knedlík z domácí pekárny nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Rohlíky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě - minut kynout. V misce rozšlehejte jedno vejce s trochou mléka a potřete jím rohlíky. Vybírejte vyzkoušené recepty na Hrnkové pivní rohlíky , Sladké rohlíky , Rohlíky ve vajíčku, Dobré rohlíky , Bezlepkové rohlíky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Nasypeme 6g mouky, do…. Do teplého piva rozdrobíme droždí, odstavíme z ohně, zamícháme a necháme minut odstát. Do mísy připravíme polohrubou mouku, přilijeme pivo s droždím a opět necháme minut odstát.


Dále přidáme olej, sůl a žloutek.

Vypracujeme těsto na pivní rohlíky a popřípadě přidáme ještě trochu piva či vody. Můj asi chleba z vlastních surovin, od té doby dělám zatím jen pivní -super! Nastavíme program Těsto. Do pekárny nalijeme 3ml vlažného piva, lžíci mléka, ml oleje a přidáme vejce. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct kousků.


Ty rozválíme na placky ve tvaru trojúhelníku a umotáme rohlíky. Kouzlo domácího čerstvého pečiva je neodolatelné stoupá počet těch, kteří kvůli němu zainvestují i do domácí pekárny. Recepty jsou dostupné jak pro ně, tak i pro ty, kteří si své housky upečou klasické v troubě. Housky nebo rohlíky se připravují z kynutého těsta, ovšem recepty se mohou zásadně lišit.


Přesněji to bylo ve fázi, kdy rohlíky vykynuly, pak ještě naskočily v troubě a já si nebyla jistá tím, jestli nepeču bagety. Jak se zmiňuji ve videu, příště bych si asi jednotlivé kousky těsta odvážila po asi g, aby byl rohlík menší, ale to už záleží na každém z vás. I takhle byly fajnový - jen jsem nečekala. Nedávno jsem zkoušela recept na domácí rohlíky. A protože to byla jen zkouška, tak jsem těsto zadělala jen z poloviční dávky.


Pro začátek doporučujeme vyzkoušet recept na rohlíky z domácí pekárny , ale stejně vynikající budou i housky pečené v troubě. Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů. Domácí rohlíky z pekárny jeho autor skryl.


Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny.

Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny ,. Všechny uvedené suroviny (tekuté i sypké) dáme do domácí pekárny. Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky