pondělí 23. září 2019

Ruční mlýnek na kávu s mlecími kameny

Mlýnek na kávu s mlecími kameny. Druhou variantou jsou kávomlýnky s mlecími kameny , s nimiž docílíte daleko lepší kvality výsledné kávy. Tento mechanismus je zcela typický pro ruční mlýnky a vyplatí se do něj investovat také u těch elektrických. Ty jsou samozřejmě dražší oproti tříštivým nožům. Obě varianty mají své typické vlastnosti, které oceníte.


Pojďme si je představit.

Ověřena klasika je mlýnek na kávu s kameny. Jedná se o klasické a léty ověřené provedení. Ruční kávomlýnky s mlecími kameny. Nejdříve se sypou kávová zrna, pak stačí zatočit rukojetí a máte hotovo. Větší roli hraje princip mletí.


Rozdíly jsou opět v ceně a kvalitě namletí, více jsou popsány v rádci pod recenzemi. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů! Jeho nastavení vám umožňuje zvolit si hrubost mletí, která je ideální pro požadovaný způsob přípravy výrazné aromatické kávy plné chuti, od jemného mletí po hrubé.

O svůj oblíbený nápoj se tak pohodlně můžete podělit s přáteli. Předností tohoto výrobku je samozřejmě velice nízká cena , ale také kompaktní rozměry. Kvalitní mlýnek od české firmy s více než 90letou tradicí.


Mlýnky na kávu značky Lodos jsou osazeny ocelovými frézovanými mlecími strojky,. Nastavení hrubosti mletí, Ruční. Poctivý ruční mlýnek na kávu Mlýnko s keramickými mlecími kameny a nerezovým tělem namele kávu , kterou si budete vychutnávat jen za 6Kč.


Souhlasím Vážení návštěvníci, pro zkvalitnění služeb používáme soubory cookies. Vyberte si z nabídky Barazta, Hario a dalších značek. Nevíte, jak vybírat mlýnek ? Podívejte se na náš návod! Elektrický mlýnek na kávu najdeme na trhu ve dvou podobách. Těmi jsou mlýnky s mlecími kameny a mlýnky s tříštivými noži.


Ty s noži jsou podstatně levnější, nicméně nože se pří mletí zahřívají a tudíž se od nich káva často přepálí, což značně degraduje jak kvalitu a tak hlavně chuť. S tříštivým ostřím se setkáte u všech elektrických mlýnků. Tyto mlýnky dosahují vysokých rychlostí a otáček, tudíž dokáží rychle umlít kávu.


Znalci volí spíše mlýnky s mlecími kameny , jednak namelou kávu stejnoměrněji a dále je pak ve výsledku aromatičtější. Mlecí kameny bývají keramické nebo kovové (z nerez oceli) a odnímatelné, aby bylo možné je vyčistit. Při nákupu rozhoduje také vzhled a barva spotřebiče.

Materiálem použitým na povrch mlýnku je plast, který je velice praktický na údržbu. Testovali jsme mlýnek na naší čerstvé zrnkové kávě nesčetněkrát. Mlýnkem se dá výborně pomlít zrnková káva pro většinu typů přípravy kávy.


Druhým typem je mechanismus s mlecími kameny , kterým disponují jak ruční , tak i elektrické mlýnky. Naprosto zásadní výhodou mlecích kamenů je fakt, že se kávová zrna při mletí neznehodnocují, a nedochází tak k jejich přepalování. Milovníci čerstvě namleté kávy si oblíbí tento ruční mlýnek na kávu s keramickými mlecími kameny , protože si ho mohou vzít kamkoli s sebou a tak si připravit. Výhodnější jsou keramické mlecí kameny , neboť u těchto při mletí vzniká méně tepla a nemohou.


Mlecí kameny do sebe musí naprosto přesně zapadat, takže každé kávové zrníčko je rozdrceno na stejně velké kousky. Hario Mini Mill Slim ruční mlýnek na kávu. Dalším typem mlýnků je tříštivý mlýnek na kávu.


Pro mletí kávy se však nehodí. Keramický mlýnek na kávu. Zásobník na kávová zrna se pyšní vysokou kapacitou 2g pro přípravu až šálků.


O dokonale rovnoměrné namletí vsypaných zrn se postarají zmíněné mlecí kameny , které kávu nepřepalují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky