čtvrtek 26. září 2019

Elektrický kávomlýnek s mlecími kameny

Jaký mlecí mechanismus nabídne kávomlýnek ? Obě varianty mají své typické vlastnosti, které oceníte. Pojďme si je představit. Ověřena klasika je mlýnek na kávu s kameny.


Mlýnek na kávu s mlecími kameny má buď keramické, nebo ocelové provedení. Druhou variantou jsou kávomlýnky s mlecími kameny , s nimiž docílíte daleko lepší kvality výsledné kávy.

Tento mechanismus je zcela typický pro ruční mlýnky a vyplatí se do něj investovat také u těch elektrických. Ty jsou samozřejmě dražší oproti tříštivým nožům. Tříštivé mlýnky na kávu mají obvykle nastavení hrubosti na základě délky mletí. V krátkosti lze říct, že elektrický kávomlýnek využijete při častější přípravě většího množství kávy, zatím co ruční kávomlýnek vyniká nižší pořizovací cenou.


Větší roli hraje princip mletí. Těmi jsou mlýnky s mlecími kameny a mlýnky s tříštivými noži. Elektrický mlýnek na kávu najdeme na trhu ve dvou podobách.


Ty s noži jsou podstatně levnější, nicméně nože se pří mletí zahřívají a tudíž se od nich káva často přepálí, což značně degraduje jak kvalitu a tak hlavně chuť.

Mají vyšší pořizovací cenu, ale zároveň pojmou větší množství zrn. Ty navíc rozemelou rychleji než ruční mlýnek na kávu s mlecími kameny. Chcete-li pohodlnější a rychlejší mletí, zvolte elektrický mlýnek na kávu, nejlépe s mlecími kameny , jelikož tyto mlýnky nabízejí oproti mlýnkům s mlecími noži rovnoměrné namletí a ještě vyšší komfort. Rádi si doma občas umelete svou vlastní kávu?


Pak by vás mohl zaujmout levný elektrický mlýnek Bosch TSM6A013B. O svůj oblíbený nápoj se tak pohodlně můžete podělit s přáteli. Průhledná násypka pojme až 3g kávových zrn. Mlecí kameny do sebe musí naprosto přesně zapadat, takže každé kávové zrníčko je rozdrceno na stejně velké kousky. Dalším typem mlýnků je tříštivý mlýnek na kávu.


Pro mletí kávy se však nehodí. Keramický mlýnek na kávu. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů! Nejnovější model oblíbeného ručního mlýnku Hario Skerton PRO s přepracovanými mlecími kameny , s novou lehce oddělitelnou šesti-hranovou kličkou a pohodlnějším nastavením hrubosti ze spodní části mlecího ústrojí.


Kávomlýnky) Hodnocení produktu:. Hodí se pro domácí přípravu espressa, ideálně v kombinaci s kávovary řady Steel. Mlýnky na kávu s mlecími kameny.


Druhým typem je mechanismus s mlecími kameny , kterým disponují jak ruční, tak i elektrické mlýnky. Naprosto zásadní výhodou mlecích kamenů je fakt, že se kávová zrna při mletí neznehodnocují, a nedochází tak k jejich přepalování.

U ručních mlýnků na kávu je to řešeno utahovacím mechanizmem, který pak upraví mezery mezi jednotlivými mlecími kameny. Případně si ji můžete navolit na dotykovém displeji, pokud máte kávomlýnek s takto řešeným ovládáním. Není k dispozici jen a pouze u ručních mlýnků, ale také u dražších modelů fungujících díky elektřině. V porovnání s tříštivými noži mele lépe, a proto je prostě nákladnější, nic nového pod. Vyroben z vysoce kvalitní nerezavějící oceli a opatřen speciální rukojetí, která zajistí pohodlné mletí.


Vlastnosti mlýnku GrinderLand Vyroben z kvalitní nerezavějící oceli Precizní mlecí. Mohlo by se zdát, že jsou elektrické mlýnky dražší, ale není to pravda. S ručními mlýnky vychází cenově zhruba nastejno, záleží však na typu mlýnku.


Je lepší pořídit si elektrický kávomlýnek s mlecími kameny. Oproti kávomlýnkům s mlecími noži nabízí kvalitnější rovnoměrné namletí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky