pondělí 2. září 2019

Vaření na páře

Během jednoho vaření se nám také stalo, že nám jedna nádoba vyklouzla z chňapky, protože ucha jsou trochu menší a nemají na sobě žádné protiskluzové prvky. A ruka v chňapce přece jen nemá takový cit. Ale stačí trochu víc opatrnosti a podobným nehodám se vyvarujete a na vaření v páře si velice rádi zvyknete. V páře lze připravit zdravé a chutné jídlo.


Chcete jíst zdravě, ale zároveň chutně?

Tato kombinace je možná právě při vaření v páře. Kupříkladu jeden nástavec použijete na maso, druhý na brambory a třetí na zeleninu. Nádobí na vaření v páře. Největší výhodou vaření v páře je zachování vitamínů, minerálů a důležitých antioxidantů i po uvaření, jelikož se připravované potraviny neluhují ve vařící vodě! Jak vařit v parním hrnci.


Není parník jako parník. Parní hrnec pro nemocné i labužníky.

Proč vařit v parním hrnci? Tipy na vaření v parním hrnci. Recept na bylinkové kuřecí plátky a. Vaření zeleniny v páře. Příprava, vaření i pozdější mytí je velmi snadné. Dříve jsem dělala knedlíky Vitana - byly tuhé a většinou popraskané.


Postačí vám větší hrnec a obyčejný pařáček, který máte doma třeba na knedlíky. Do hrnce nalejte tolik vody, aby dosahovala těsně pod dno pařáčku. Na pařáček položte potraviny, které chce uvařit. Knedlík jako takový připravíme úplně stejně.


Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát. Nejpraktičtější jsou různé vložky do hrnců pro vaření v páře a nebo klasický pařáček. Dokud jsem nic z toho neměla, měla jsem svůj vlastní vynález – na dno hrnce. Připravíme si hrnec s napařovacím sítem. Potom stáhneme plamen, do síta dáme - knedlíků a přikryjeme pokličkou.


Na mírném ohni (jen za probublávání) vaříme knedlíky na páře asi minut.

Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky. Tento způsob pochází z Číny, kde se používá již tisíce let. Hlavní výhodou je rychlost přípravy a uchování chuti, aroma a barvy všech ingrediencí v mnohem větší míře než při klasickém vaření ve vodě. Jídlo je vedena odděleně od vařící vody, ale má přímý kontakt s párou, což vede k vlhké textury na potraviny.


Princip vaření v páře je jednoduchý, podobně jako byste připravovali pokrm v horkovzdušné troubě. Výhodou vaření v páře je to, že se vám zelenina nepřipálí, nemusíte přidávat žádné tuky a především si zelenina zachová svou svěží vůni, chuť i barvu. Zelenina se nepřipálí, je křupavá a dá se s ní na talíři všemožně kouzlit.


Výhodou je i fakt, že se chuť a vůně při vaření v páře nesmíchají, tak si k masu můžete přidat cokoliv, co zrovna sklidíte na zahrádce. Pařák vložíte do hrnce naplněného mírně vodou a na něj můžete dát ohřát knedlíky nebo uvařit zeleninu. Pára zajistí, že si zelenina zachová všechny cenné látky a knedlíky budou nadýchané.


Tématické fráze: vaření v páře recepty brokolice v pare brokolice na páře zelenina na páře zelenina varena v pare recepty na vaření v páře brokolice vařená v páře brambory v pare vařena zelenina v páře zelenina v páře brambory vařené v páře vaření brambor v páře příprava brokolice vaření brokolice v páře. Unikátní ventil pro unik páry zabraňuje nechtěnému přetékání hrnce při vaření. Je vhodný pro přípravu všech druhů rýže včetně rýže na sushi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky