pondělí 15. dubna 2019

Rozmrazování mrazáku

Dvířka mrazáku zarostlá do krusty ledu jsou znamením, že jsme něco zanedbali. Pokud nemáte mrazák se systémem defrost, pak musíte na odmrazování myslet sami. Jednak na tom něco málo ušetříte na spotřebě elektrické energie, jednak budete moct udělat probírku toho, co v mrazáku či lednici vlastně skladujete za poklady. Občas se to stane každému. Není čas, rodina má hlad a to jediné, co máte k jídlu, se skrývá v mrazáku.


Jak rozmrazit jídlo tak, aby si uchovalo pokud možno co nejvíce živin a nebylo zdraví nebezpečné, prozradili serveru Dailymail švédští odborníci.

Správné rozmrazení mražených ryb jim pomůže zachovat chuť a konzistenci a přitom zabrání kontaminaci bakteriemi. Nejjednodušším způsobem, jak rozmrazit rybu, je dát ji do lednice noc předtím, než se ji chystáte vařit. Nyní, když jste si pročetli výše uvedené rady k rozmrazování , jste připraveni se vypořádat s ledem v mrazáku. Ale pokud preferujete možnost neprojít si tímto náročným procesem, doporučujeme Vám, abyste si vybrali mrazák Liebherr s technologií NoFrost. S technologií Liebherr NoFrost je odmrazování těžkostí minulosti.


Pokud zmražené potraviny necháte třeba přes noc volně na stole v kuchyni, ohřeje se jeho povrch rychleji a začnou se na něm množit bakterie. Vyvarujte se rozmrazování v teplé vodě – pokud musíte, použijte vodu studenou, s teplotou pod °C. Rozmrazované by vždy mělo být v obalu, nikoli přímo ve vodě – ta se do.

Vyndejte ho z mrazáku a dejte do ledničky (do spodní části, tam je nejchladněji. Navíc takto nikdy nemůže stéci šťáva z rozmrazovaného masa na jiné potraviny). Nedoporučuje se rozmrazování masa při pokojové teplotě.


Velkou výhodou také je, když si na balíček napíšete datum zmrazení. Asi nikdo si totiž po půl roce již nepamatuje, co kdy do mrazáku umístil. V případě rozmrazování platí jedno velmi důležité pravidlo.


Pokud tedy víte, že chcete o víkendu k obědu péct maso, vyndejte ho z mrazáku již v pátek. Jídlo, které necháte v mrazáku déle, než je uvedené výše, pravděpodobně nebude nepoživatelné, ztrácí ale svou typickou chuť, vůni, konzistenci či zdraví prospěšné látky (Zdroj: Lidovky). Nejčastěji se setkáte se třemi způsoby rozmrazování : v lednici, ve studené vodě nebo v mikrovlnce.


Jen myslete na to, že rozmrazování ryb není vždy potřeba. Mnoho ryb se dá totiž začít upravovat, i když jsou ještě zmrzlé. Výsledek je pak totiž lepší šťavnatější. Rybí maso je obecně vodnatější, proto se poměrně rychle rozmrazuje. Takže stačí balíček vyndat ráno z mrazáku a za hodinku začít s přípravou.


Výhodu to má, že si děláte takové mističky, jaké chcete do mrazáku. To samé s hlavním jídlem. Vždy na dně misky, musí být hladká strana sáčku, ne spodní strana.


Při rozmrazování jde volně sáček z potravin, protože je tam hladká strana.

Přesně jako to maso, které jste večer před tím zapomněla vyndat z mrazáku. Existuje několik meto jak jej šetrně rozmrazit. Jak se liší od klasického rozmrazování ? Porovnejte s námi a inspirujte se. Jak být s produkty při rozmrazování mrazničky. Než budete mrazničku odmrazovat, je nutné, abyste ji vybrali z kontejnerů.


Chcete-li zachovat jejich kvalitu a ne odmrazovat, čekající na zmrznutí ledu v mrazáku , mražené produkty mohou být ponechány ve stejných nádobách, překryté předem zmrazeným ledem. Rozmrazování mrazáku kde uchovat jídlo Pokud chcete odledovat mrazák nastává problém kam uskladnit zmrazené potraviny. Jestli máte pár zmrazených věcí , můžete je dát třeba k sousedům do mrazničky. Zejména jídla, která vyžadují delší přípravu, je výhodné připravit v klidu dopředu a zmrazit. Ke zmrazení je zapotřebí syrové i vařené jídlo pečlivě připravit a správný postup musíme zachovat i při rozmrazování.


Jen tak bude jídlo stejně chutné a lákavé, jako když jsme ho ukládali do mrazáku. V mikrovlnce ani horký vodě nerozmrazuju. Pokud zapomenu maso vyndat, tak si to zjednodušuju tím, že když ho koupím, tak ho hned naporcuju, nasáčkuju a strkám do mrazáku , je to pak mnohem jednodušší.


Strčim do tlakáče a je to, horší je to pak u řízků, tam když zapomenu, tak vymejšlim něco jinýho. Stasher sáček se hodí i pro skladování potravin v mrazáku , můžete ho používat na rozmrazování jídla v mikrovlnce nebo v něm přímo vařit. Zabalte do něj třeba občerstvení na cesty nebo svačinku pro děti do školy. Smývatelným fixem na něj můžete napsat milý vzkaz, aby to vašim drahým ve školce nebo v práci. Další výhodou NoFrost je kromě ušetřené práce, také nižší spotřeba energie a rychlejší mrazení.


Uvnitř spotřebiče je udržována stálá teplota a uložené potraviny navíc zůstávají mnohem déle čerstvé, protože nedochází k jejich neustálému rozmrazování a zmrazování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky