středa 10. dubna 2019

Konvička néti

Kukkatoimitukset koko Suomeen ja yli 1maahan. Pokud vás často trápí zánět dutin neboli sinusitida. Někteří lidé na ni nedají dopustit, jiní se ji stále zdráhají vyzkoušet. Za mě ji mohu určitě doporučit.


Jestliže trpíte alergiemi, astmatem nebo častou rýmou, je pro vás tato malá pomůcka naprosto ideální.

Snad vám tento článek dodá odvahu a popostrčí vás k jejímu vyzkoušení. Tradiční způsob výplachu nosu, známý jako Neti, je používán v Ájurvédské medicíně po celá staletí. Jsou dva druhy néti : Džala néti néti se slanou vodou. Pro výplach nosu se používají tradiční názvy džala néti či jala néti , jógové néti či jen néti , dále česká pojmenování jako nosní sprcha a solná laváž nosu.


Také pro konvičku existuje několik pojmenování. Setkat se můžete s názvy néti konvička nebo konévka, lota, nosní konvička či nosní sprcha. Dále pomáhá při obtížích s ucpaným nosem následkem rýmy, nachlazení, senné rýmy nebo chronické rýmy.


Jedná se o jednoduchý výplach nosních dírek slanou vodou nebo urinou.

Při praktikování této medoty dochází ke zvlhčování nosní sliznice a čištění nosních dutin. Představíme si preventivní činnost, která pomůže zachovat zdraví našich dutin, předejít nemocem a dokonce může výrazně ulevit obtížím alergika. Slouží k proplachování nosních dutin, a to při běžném nachlazení, zánětu dutin i dlouhodobých potížích, například alergické rýmě.


Je bezpečná, na rozdíl od jiné techniky, tzv. Pomůcky na cvičení jógy. Technika néti se může provádět slanou vodou (džala néti ) nebo provázkem (sutra néti ). S tou druhou zkušenosti nemám (moc mě to neláká), tak vám můžu představit jen tu první. Co potřebujeme na džala néti ? Neti je jedna ze šesti očistných metod využívaných před cvičením jógy, jako způsob přípravy těla na cvičení.


Konvička na výplach nosu. Jak vypadá konvička na výplach nosu? Je velmi lehká, skladná, vhodná i do práce či na cesty, neklouže v ruce, není zde riziko střepů při náhodném pádu. Velmi snadno se s ní manipuluje a je vhodná i pro néti začátečníky.


Procedura výplachu nosu se nazývá nosní sprcha nebo laváž nosu, v systému jógy pak džala nétí (v angličtině Jala Neti). Dále se můžeme setkat s dříve používanými jmény jako nosní irigátor. Díky kvalitní keramice a vyobrazené čakře bude také okrasným prvkem Vaší koupelny.

Kliknite na odkaz keramická konvička Nethi a kúpte si tento produkt na našej novej stránke Fabulo. Na novej stránke Fabulo. Dobrý den, chtěla bych se zeptat na potíže po výplachu konvičkou Rhino horn. Při rýmě jsem prováděla výplachy, po kterých mne ale silně začala bolet hlava. Používa sa vtedy, ked máte upchané dutiny, pri nádche, upchatý nos, na hygienu nosa.


Designová konvička Mangala je vyrobena z červeného plastu. Objem konvičky je 2ml, rozměry 13. Néti konvička na výplach nosa. Balení obsahuje konvičku a víčko. Speciální konévka Neti je keramická a používá se k Jala Neti, což je tradiční metoda čištění nosu.


Zdravotnícka pomôcka, plastová konvička na výplach nosa. Vyplachovanie nosa pomocou konvičky uvoľňuje nepriechodný nos pri prechladnutí, zápale dutín, alergii na peľ a prach, ďalej pri problémoch s c. Nerezová konvička , speciálně upravená pro provádění ájurvédské očistné techniky DŽALA NÉTI. Džala néti je jogínská metoda čištění nosu, která může být skvělou prevencí nejen proti řadě onemocnění horních cest dýchacích.


Pomáhá při obtížích s ucpaným nosem následkem rýmy, nachlazení, senné rýmy nebo chronické rýmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky