úterý 14. srpna 2018

Vyroba boilies recept

Boilies je dnes velmi oblíbená nástraha na ryby. Na trhu existuje stovky druhů, barev, velikostí … Výrobci rybářského krmení se předhánějí a nabízí kromě těch základních i další opravdu roztodivné chutě … a tak v rybářských potřebách můžete narazit na boilies smrdících po celodenně nošených ponožkách, jiné naopak voní jak celá parfumerie. Recept na levné boilies : Co budeme potřebovat? Jak už jsme vám slíbili na začátku – recept není složitý a většinu surovin máte právě teď doma.


K výrobě jednoduchého a levného boilies budeme potřebovat krupici, strouhanku, kukuřičný šrot, vanilkový cukr, potravinářské barvivo, med a samozřejmě také vejce. Je důležité ho ale opravdu správně uschovat, jak jsme se bavili minule. Pro uložení boilies v mrazu bych doporučil spíše plastové krabičky – jsou praktičtější a vleze se do nich více boilies (pokud tedy máte prostorné krabičky).


V obchodech se dají koupit různé druhy boilies od mnoha výrobců. Mají ovšem jedno společné, většinou jsou dost drahé a ani nevíme, co v těch kuličkách vlastně je, jestli samé dobroty, nebo i nějaký popel, hlína či jiné příměsi, které tam vlastně vůbec nepatří. U toho domácího bolies víme přesně, co si tam dáte.


Kromě toho právě výroba bolies podle této. Dnes jsem si připravil výrobu levného boilies cena je tak cca do Kč na Kg boiliesu. Domaci vyroba boilie pro kapry. Každý, kdo preferuje více kaprařinu, než ostatní rybolovné způsoby ví, jak postupovat při výrobě boilies. Na toto téma jsem tu však četl pár dotazů, a tak sem se rozhodl popsat můj univerzální způsob.


Doufám, že poslouží ku prospěchu všem, co se chystají vyrobit boilies poprvé. Vložené recepty jsou jak naše tak z jiných zdrojů volně dostupných na internetu. Téměř polovinu jsme jich úspěšně vyzkoušely.


Někdy je potřeba recept malinko upravit podle sebe, protože ne vždy je těsto ve stavu kdy jde dobře vytlačovat. Máme-li nachystáno na vaření, uvedeme vodu do varu. Poznámka: Osvědčil se nám starý vyřazený fritovací hrnec, který udržuje vodu stále vroucí a při vaření boilí nepěkných (pro manželku) pachů se dá vyexpedovat na dvůr jednoduchým napojením prodlužky.


Fermentovaná kukuřice s řepkou - perfektní základ pro směs na boilies , ryby ji však milují i bez dalšího upravování. Vzhledem k teplotě to primárně měla být okamžitá funkčnost – lákavost. V těsném sledu pak stravitelnost, čerstvost a také.


Teda aj recept na takúto návnadu musí obsahovať viac dráždidiel a hlavne vyššie dávky. Ale pekne poporiadku, najprv si niečo povedzme o základných zmesiach. Ako som hovoril, podstata tejto návnady je v dráždidlách, tak by sa mohlo zdať že je v podstate úplne jedno akú zmes použijete, pretože je to len akýsi nosič arómy. Domácí výroba boilies může pro někoho vypadat složitě. Recepty obsahují mnoho surovin, které je zapotřebí správně nadávkovat.


A pokud se někde udělá chyba, pak zmařený výsledek stojí i hodně peněz. Proto pro úplné začátečníky přinášíme velice jednoduchý a levný recept na domácí výrobu boilies. Výroba Boilies: Recepty pro začátečníky Od jezzina 2. V současné době dávají rybáři při lovu kapra přednost modernější metodě, tak zvanému chytání na boilies, což jsou krmné kuličky přichycené na háček tak, aby byl mimo návnadu. Další změnou, která souvisí s inovací celého sortimentu boilies Rapi je použití R-FACTORU jakožto souboru kapalných složek, které zajišťují dlouhodobou stálost (neměnnost) aromatu, výraznější barevnost výsledného produktu, která je v celém objemu kuličky stejná, a v neposlední řadě řeší i šetrnou konzervaci boilies. Zväčša sú boilies okrúhle až oválne guľôčky s priemerom až mm.


Na tomto mieste musíme zopakovať úvodné upozornenie, že všetko čo sa predáva ako boilie , nemusí byť nutne boilie. Mnozí ze čtenářů vědí, že není jen tak jednoduché připravit kvalitní boilies , alespoň takové, aby splnilo svůj účel podobně jako kupované. Proto bych se s nimi chtěl podělit o následující recept , kterým bych i těm největším skeptikům dokázal, že je to úplná hračka. Uvařené boilie necháme pár dní proschnout, nejlépe na sítku nebo nějaké tkanině poté je zamrazíme, nebo si odděláme část na okamžité chytání.


Lze použít i jako výborné těsto na kapry. Tento recept na boilies je převzatý z internetu. Seriál pre začiatočníkov ako aj pokročilých kaprárov.


Kapre sú vystavované neustálej pozornosti a záujmu veľkého percenta rybárov. Much harder boilies can be made by increasing the boiling time and including an extra boilie hardening ingredient. This is vital when making hook-baits and pop-up’s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky