Oběd nebo večeři vám uvaří ze všech desek nejrychleji. Hrnec se vám ohřeje skoro hne a navíc přesně ve výkonu, který navolíte. Indukce vytváří teplo přímo ve varné nádobě a varná zóna přitom zůstává téměř nezahřátá. Proto se rozlitá jídla nikde nepřipečou a desku lze pak velmi snadno čistit.
Kuchaři profesionálové nedají dopustit na plynový sporák, indukční deska zase vodu na kávu uvaří nejrychleji. Jaký sporák je nejúspornější?
Základní motivací výběru tak může být vlastní zkušenost a zvyk na konkrétní styl vaření. Pořizovací cena plynového sporáku se pohybuje na zhruba stejné úrovni jako sporáku elektrického s. Já furt nevím Vždycky jsem chtěla indukci, protože se to líp udržuje (nic se tam nepřipéká, nejsou tam knoflíky, kde zalézá bordel), je to bezpečnější (když mi dítě otočí knoflíkem, nevybuchnem, případně se nezadusí celá rodina), rychle se ohřívá třeba voda na těstoviny a tak. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je snížení tepelných ztrát, protože se neohřívá nejprve plotýnka a od ní dno nádoby. Tady je třeba mít se na pozoru, vařič ohřívá pouze nádobí s obsahem železa, staré hliníkové, teflonové, nerezové nebo skleněné nádobí vám bude na indukční desce k ničemu.
Plyn , elektrika nebo indukce ? Víte, na čem je lepší vařit a proč? Vybíráte sporák do kuchyně?
Mrkněte na srovnání výhod a nevýhod elektriky, plynu a indukce. A zjistěte, který typ spor. Tu lze využít i na vaření ve velkém pekáči nebo smažení na pečicím plechu.
Příkladem je třeba tvarovaná prohlubeň, která je přizpůsobená zaoblenému dnu pánve wok. Indukční vařič - Dochází k rovnoměrnému nahřátí kovového nádobí pomocí vysokofrekvenčních vln tzv. Vařič pak udržuje velmi přesně nastavenou teplotu nebo výkon, stejně dobře jako plyn.
Sundáte hrnec a vařič má téměř. Používání indukce může být proto pro některé kuchaře nepříjemné a vyvolává u nich pocit „studené plotny“. Jihokorejský Samsung ale našel řešení. Firma přinesla na trh sporák nazvaný Chef Collection Slide-In Range.
Tento výrobek dokáže vyvolat při přípravě jídla tu správnou atmosféru plápolajícího. Měli jsme plyn a ted indukci a už bych ji nedala. Vážně doporučuji, kupte si indukci. Na plynu kuchaři vaří, protože je samozřejmě nižší pořizovací cena plynového vařiče a taktéž hrnců na plyn oproti pořizovací ceny indukce a hrnců na ni.
Také zapojení indukce může být v takových zařízeních problém. Bez varné desky se v kuchyni prostě neobejdete, proto při její volbě musíte dbát na správný výběr. V dnešní době máme tři možnosti: sklokeramika, indukce nebo plyn.
Sklokeramická varná deska patří ke klasice dnešních kuchyní a proto se dneska podíváme na její alternativy.
Na čem zvládneme uvařit nejrychleji, a. Whitnerhose, tak ne všechny pojistky to utáhnou, mě řekli , že musíš mít 36 jinak bud využiješ sporák, nebo troubu, nikdy ne obojí najednou. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Klasická indukce je také v nákupu levnější než plynová deska na skle (o které asi básníte - ta se skutečně udržuje o něco lépe než nerez nebo smalt, ale přesto je profilovaná - hořáky, a ty splodiny na ni jsou pochopitelně také) Existuje ještě také tzv. Ja na vareni na plyn horacich nedam dopustit a to jsem hobby kucharka Na plyn je take variabilnejsi moznost pouziti nadobi narozdil od indukce.
Zkontrolujte, aby byly ve výbavě varné desky trysky odpovídající konkrétnímu druhu plynu, který je v domácnosti, tedy buďto zemní plyn , nebo lahvovaný propan-butan. Zvažte také způsob konstrukce, která bude odolná i při častém používání, ať už je to konstrukce podpěr hrnců nebo samotných hořáků.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.