středa 22. srpna 2018

Suv s nejnižší spotřebou

Zajívavostí je, že i naftová verze S -Crossu v našem žebříčku umí být úspornější. Všechna auta v našem přehledu spalují naftu. Rodinná auta s nízkou spotřebou - takový vůz by si přála většina Čechů. Vybrali jsme dvanáct modelů, které tento cíl splňují.


I Škoda Karoq má automatickou převodovku, dokonce DSG s volbou jízdních módů, takže přepínám na Eco.

Ta se sice do města hodí, ale to samé. Další výbava: ABS, EB airbagy. Přední brzdy kotoučové s vnitřním chlazením, zadní brzdy bubnové. Od Agily se liší mírně upravenou maskou, jinak je prakticky shodný.


Fiat má sice nejvyšší městskou spotřebu (litru) a porážejí ho i auta, která se do přehledu nedostala, jenže s litry na 1kilometrů mimo město, zase dominuje. Kombinovaná spotřeba litru je pak pátá nejnižší. Vybírali jsme auto hlavně do městského provozu za dostupné peníze.


Musí mít benzinový motor s nízkou spotřebou a slušný prostor pro posádku.

Do výběru se dostaly zejména kompaktní hatchbacky, podařilo se ale ulovit i jedno SUV. Prohlédněte si naše tipy v přehledné galerii. Kč Nechcete do nového auta příliš investovat, takže kromě nízké ceny požadujete i přijatelné náklady na provoz? Máme pro vás několik žhavých favoritů.


Na sedmé příčce se umístil pětimístný Nissan Micra 1. Výrazne mu v tom určite pomáha pohon len jednej nápravy. Mercedes-Benz GLA 1d AT. Rodinné auto s nízkou spotřebou - to by si přála většina Čechů.


Teď už jen tedy vybrat vhodné auto z řad kombíků. SUV s nejnižší spotřebou. Projdu nabídky a něco vyberu.


WLTP navíc rozlišuje i vozy s různou výbavou a hmotností Nejúspornější vozy v reálném provozu Jeden z největších britských prodejců aut What Car? To je prostě protimluv. Vitara s benzinovým motorem 1. Octavia, která patří mezi křížence hybridů a elektromobilů.


První auta projíždějí po úseku dálnice Dmezi Postoloprty a Bitozevsí. Opel Ampera a Toyota Prius Plug-in.

Podle údajů výrobce by se třeba Chevrolet Captiva měl s. Auta s nejnižší spotřebou paliva udávanou výrobcem. Vozidla s nejnižší spotřebou. Na předních příčkách jsou jak hybridní vozy (kombinace benzín-elektřina), tak i menší vozy s velmi úspornými motory. Kombíky s kufrem nad 5litrů a se spotřebou pohybující se okolo litrů paliva na 1kilometrů mohou být ideálním dopravním prostředkem nejen na české chaty a chalupy.


Ceny paliv neklesají, a tak zájemci o nová auta vyhledávají úsporné vozy. Nabízíme přehled čtrnácti kombíků s naftovým motorem a nejnižší spotřebou uváděnou výrobcem v kombinovaném provozu (ve městě i mimo něj).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky