středa 22. srpna 2018

Ventilační sušička prádla

Odvětrávací sušička (neboli sušicka ventilační ) suší prádlo tak, že je horký vzduch odváděn ven ze sušičky. Protože sušička pracuje s horkou párou, vysoká vlhkost se v místnosti drží vždycky. U ventilační sušičky je tento jev ještě výraznější. Ventilační sušičky jsou vždy samostatně stojící přístroje, nevyrábí se kombinace pračky se sušičkou. Takzvané 2vjsou vždy vybaveny kondenzační sušičkou.


Sušičky prádla si získávají stále více příznivců, přestože spousta lidí tvrdí, že je to zbytečné vyhazování peněz. Není to pravda, protože pořízením správné sušičky nemusíte ztrácet drahocenný čas při věšení prádla , neutrácíte stále za nové sušáky, které vám potom překáží na každém kroku, není nutné trnout hrůzou, jestli prádlo. Sušička prádla je v dnešní uspěchané době nezbytná pro velkou část domácností. Jednak ne každý má prostor, na kterém by mohl vyprané prádlo sušit, a pak také ne každý má čas zdržovat se jeho věšením na šňůru nebo rozkládáním sušáků.


Tento typ sušiček vyžaduje stavební úpravy kvůli přidělání vývodu na horkou páru. Složitost kompenzovala (v nabídkách se již neobjevují) nižší pořizovací cena a energetická úspora. Pokud jste ji nikdy neviděli v akci, jejími sušícími výsledky budete doslova nadšeni. V rámci velkého testu se nám podařila vybrat nejlepší sušička prádla své cenové kategorie.


Níže doporučujeme i návo jak sušičku správně vybrat. Sušička je opatřena rovněž i senzorem, který podle vlhkosti prádla umožní automatickou úpravu programu sušení. Nechybí ani možnost ovládání sušičky prostřednictvím mobilních zařízení přes Wi-Fi rozhraní. LG tedy opět nabízí vysokou kvalitu a vybavenost za více než přiměřenou cenu. Sušička Candy je kondenzační, odpadá tak v jejím případě stavební zásah do zdi, který by byl nutný v případě ventilační sušičky.


Součástí balení je i sada na odvod kondenzátu, nemusíte se tak obtěžovat s vyléváním nádržky, pokud máte možnost vodu odvést do odpadu. Její nevýhodou je, že k sušení nepoužívá tepelné čerpadlo. Invertorový motor je oproti klasickému motoru spolehlivější a odolnější. Refresh program dokáže odstranit pachy z jinak čistého nepraného oblečení.


Vybírejte si Sušičky prádla podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Pokud totiž vyperete kg prádla , ale vyberete sušičku s kapacitou kg, pak se zbytečně bude sušit dvakrát. Kondenzační nebo ventilační sušička. Asi největší a základní rozdíl je v tom, jakou technologii spotřebič k sušení prádla využívá. Obě mají své výhody i nevýhody.


Liší se v tom, jakým způsobem je odváděn horký vzduch, v rychlosti sušení a spotřebě elektrické energie. V sušičce prádla navíc nemusíte sušit pouze běžné prádlo. Stačí k vámi vybranému modelu sušičky dokoupit sušící koš, který se uvnitř, na rozdíl od bubnu, neotáčí. Hodí se tak k sušení bot, případně velmi jemných svetrů.


Odvádí horký vzduch a páru, který se odpařují z prádla. Větrací otvor ve zdi je tedy nezbytností, trubice musí mít přinejmenším metru a být aspoň čtvrt metru nad zemí – tyto číselné hodnoty berte jako nejnižší možné (skoro platí, že čím delší a vyšší, tím lépe). Případně vodu vypustí rovnou do odpadu. Ta nejlepší sušička prádla by měla především efektivně pomáhat v domácnosti.


To vše za ekonomického předpokladu tak, aby se vám vše, jako kupujícímu vyplatilo. Tak pojďme na to, zde je nejlepší sušička.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky