středa 21. února 2018

Pekanovy orech

Ořechy jsou obecně oblíbené jako výživná svačinka. A pekanové ořechy jsou jedny z nejoblíbenějších oříšků. Pocházejí ze Severní Ameriky a Mexika. Jak se pekanové ořechy používají?


Ořechovec pekanový je velký listnatý strom patřící k rodině hickory.

Pekanový orech s maslovou príchuťou možno konzumovať čerstvo vylúpané alebo sa môžu dávať vylúpané do rôznych chutných pokrmov, napríklad na pečenie orechových dezertov, čiže slúžia k priamej spotrebe alebo ako prísada pri pečení múčnikov a iných j edál. Rod carya obsahuje asi 1druhov. Novovyšľachtené odrody dostali mená podľa indiánskych kmeňov a to napr. Comancho, Apache and Sioux, Mohawk a ďalšie. K najznámejším odrodám patria Schley, Stuart, Curtis a mnoho ďalších.


Obsahují kromě tuku také až bílkovin, velké množství vitaminů, draslík, fosfor, vápník a železo! Jadrá orechov sú ukryté v kožovitej šupke a sú podobné jadrám orechov vlašských.

Chuť pekanových orechov je však o niečo jemnejšia. Jde o pekanové ořechy pocházející z Ameriky, které jsou již na první pohled podobné známým vlašským ořechům. Neobsahují cholesterol, zato jsou plné hořčíku, železa a vápníku. Jak pěstovat ořechovec pekanový. Fotografie a popis plodů exotického ovoce, návody na pěstování, diskuse,.


Makadamie jsou stálezelené stromy nebo vysoké keře, dorůstající výšky od dvou do osmnácti metrů. Listy jsou jednoduché, střídavé, v přeslenech, s celokrajnou nebo na okraji ostnitě pilovitou čepelí. Tučné a zdravé makadamové orechy. Makadamové orechy sú tie najtučnejšie orechy a zároveň patria aj k tým najdrahším. Pôvod majú v Austrálií a vlastne to nie sú tak úplne orechy, ale kôstkovice.


Ořechovce jsou zajímavé stromy s cenným dřevem. Využívána je i jejich kůra, která se sama v pásech odlupuje. Tyto ořechy s máslovou a jemnou hořko-sladkou chutí jsou výborné hlavně opražené. Tyto exotické ořechy jsou oválné, jádra jsou podobná ořechům vlašským, mají o něco jemnější, máslovou chuť, neobsahují cholesterol, řadí se mezi antioxidanty.


Hikória pekanová alebo pekanový orech je vysoký okrasný strom do veľkých záhrad alebo parkov.

Pochádza z južnej časti USA, z oblasti pozdĺž rieky Mississippi a jej prítokov. Pekanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového. Kvitne od apríla do mája kvetmi žltej farby. Jeho plody, pekanové orechy dozrievajú v októbri.


Přinášíme vám možnost ohodnotit produkty, které jste si u nás zakoupili! Pomůžete tím návštěvníkům našeho webu, kteří stále váhají s výběrem nebo prostě jen potřebují poradit. Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 2miliard dolarů (více než biliónu korun, tj. cca výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Výborná tyčinka složená z křupavých oříšků a lahodného medu výhradně od českých včelařů z kontrolovaných zdrojů.


Vychutnejte si svačinku, která je nejen přirozeně bezlepková, ale navíc skvěle chutná. Pekan ořechy jsou odrůdou vlašských ořechů, bohatých na vitamíny a minerální látky. Už odpradávna je konzumovali domorodí obyvatelé Severní Ameriky. Uložte si DeNuts pekanový ořech Nutrend do svého jídelníčku zdarma.


Na zimu som ich dávala pod pet fľaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky