středa 31. ledna 2018

Digestoř bez vývodu do komína

Další využití recirkulačních digestoří bez odtahu je v kuchyních, kde by bylo příliš složité nebo cenově nedostupné vést odtah digestoře vně budovy. Určitou roli také hraje vzdálenost digestoře od komína. Ahoj, můžu porovnat - v minulé kuchyni jsem měla digestoř bez vývodu (značka Best) a nyní v nové mám s odtahem do komína (Miele) a je to opravdu nesrovnatelné.


U první jsem často měnila uhl. To se s tou s odtahem opravdu nedá srovnat. Prodáváme značkovou vzduchotechniku od digestoří přes ventilátory po různá topidla výhradně od značek Cata a Empire.

Vzdálenost digestoře od vstupu do komína. Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Je nutné to opravdu takto řešit? To by dost měnilo situaci, protože by to byl dost značný stavební zásah do hotového bytu a asi bychom od realizace upustili.


Dnes máme odsavač filtrační, bez vývodu do komínu a bohužel se ukazuje, že to není úplně ono, ale ještě nějaký čas bychom s ním ještě vydrželi. Obdélníkový profil nám ušetří místo, pokud zabudováváme digestoř do velmi nízké skřínky, pro použití tohoto systému je důležitý odpovídající profil výstupu z digestoře nebo je možné zakoupit redukci z kruhového vývodu na obdélníkový – správný tip nám poskytnou v prodejně, kde digestoř zakoupíme. Digestoř je nedílnou součástí kuchyně.


Klarstein Zola digestoř s výkonem 2W se postará o vzduch bez výparů ve středně velkých až velkých kuchyních.

Tři výkonové stupně přinášejí odsávací. Máte, prosím, někdo zkušenost s digestoří do kuchyně, na kterou není potřeba zaústění do komína nebo větrací šachty? Gorenje BHP 623E10X je levná digestoř ideální do menších kuchyní. Jde o vestavnou variantu, jež je možné používat na recirkulaci vzduchu, nebo odtah mimo místnost. Její nejsilnější stránkou je schopnost vypořádat se s tuky, má třídu účinnosti filtrace tuků A. Počítejte s tím, že nejde o nejtišší model.


Odtahová digestoř vás zbaví nejen výparů a zápachů při vaření, ale také horka, které u plotny vzniká. Ovšem pokud by měla být digestoř s odtahem umístěná daleko od vstupu do komína (odtahové šachy), byla by lepším řešením recirkulační digestoř. Pracovní výkon digestoře Sofia se stylově nakloněným šikmým skleněným předním krytem lze nekomplikovaně přizpůsobit procesu vaření díky několika úrovním výkonu.


Horní napojení k odtahu má průměr 1mm. Zpětná klapka - pouze v případě odtahu přímo přes zeď ven, zamezuje zpětnému průchodu studeného vzduchu digestoří do místnosti (platí pouze pro digestoře CATA, u všech modelů EMPIRE je zpětná klapka součástí vybavení digestoře). Venkovní mřížka - ukončení vývodu na fasádě domu. Pred nákupom tohto typu je dôležité overiť, či máte priestor nad pracovnou plochou na jeho pripevnenie a prístup do komína.


Ostrovčekový – skvelý variant, ak máte varnú dosku a pracovnú plochu riešenú tzv. Tento typ digestora je výkonnejší, aby si poradil s väčším priestorom kuchyne. Dobrý den, potřeboval bych namontovat odtahové potrubí k digestoři. Vývod do komína je také již připraven, jedná se o novostavbu.


Pokud stále přemýšlíte, jestli si do panelového domu má cenu pořizovat digestoř , pak na vaši otázku máme jasnou odpověď - jednoznačně ANO.

A to nejen kvůli odsávání par, ale také kvůli vašemu zdraví. Rozhodujeme se právě mezi volbou přes tu digestoř , ale s tím,ž e bychom museli tahat skoro 2m trubky k vývodu do komína , která by se musela nějak zakrýt. Proto nás napadla ta volba toho ventilátoru, který by se umístil přímo k vývodu do komína. Manžel to zvažoval jako volbu i skrz centrální odvětrání místnosti, Máme.


Za posledních dní bylo přidáno 1. Zjistěte, která z nich bude ta vaše. Odsavače par – jednotlivé typy. Klasické odsavače par – nebo také podstavné digestoře, jsou ideální do menších kuchyní, mají velmi snadnou instalaci a kompaktní konstrukci. Když nepůjde plyn nebo elektřina, tak čím budou bez komína topit?


V každém domě by mělo být v záloze nějaké to nezávislé topení. A i když plyn i elektřina jdou, tak tuhá paliva jsou pořád nejlevnější. Ta digestoř bez ventilátoru musí mít samozřejmě nějaký dekl nebo klapku, která se otevře jen když se vaří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky