středa 19. června 2019

Výměník ke kamnům

TEPLOVZDUŠNÉ VÝMĚNÍKY KE KAMNŮM. Teplovzdušné výměníky ke kamnům se používají pro využití teploty spalin. Naše teplovzdušné výměníky ke krbovým kamnům , sporákům a krbům jsou určeny pro dokonalejší využití nadměrné teploty spalin, které odcházejí jinak do komína. Výměníky tepla jsou rozšířením kouřovodů, na které se nasazují.


Hrají důležitou roli při odvodu spalin od spotřebiče paliv. Při odvodu by nemělo docházet k velkým ztrátám tlaku a tepla a proto by měly mít kouřovody co nejméně změn směru.

Nejnovější trendy v oblasti vytápění domácnosti krbem směřují ke snaze o co nejeefektivnější využití zbytkového tepla, které odchází do komína. Další snahou výrobců krbových systémů je na základě rostoucí poptávky dostat dostatečné množství tepla z krbové vložky do vody. Nedílnou součástí kamen a jejich instalace jsou jistě kouřovody, včetně kolen a různých redukcí. Většinu nejprodávanějších typů máme skladem a připraveno k expedici s objednanými kamny.


Kouřovody ke kamnůk doručení domů nebo na prodejnu. Nákup bez rizika: dní na vrácení. Komínový výměník se vloží do kouřovodu za kotel nebo kamna na tuhá paliva.


Uvnitř výměníku je několik desítek metrů trubkového výměníku z mědi nebo nerezi. Takovýmto výměníkem zvýšíme účinnost kotle nebo kamen na tuhá paliva o.

Podstatné už bylo řečeno, já bych jen podotkl, že v případě kanadských kamen bych asi výměník nedával, neboť jestli se nepletu u těchto kamen zvláště provozovaných v režimu pomalého hoření by mohlo dojít ke zbytečnému dochlazení spalin čímž se zase sníží o něco tah, tak aby Vám kamna potom hořela optimálně a nebyly problémy. Samořezný šroub 2x13mm - KS. Provozujeme také e-shop pro slovenské zákazníky. Nabízíme vám kompletní sortiment ke krbovým kamnům a krbovým vložkám. Pokud zde nenaleznete hledaný sortiment, pak nás kontaktujte a mi Vám pomůžeme najít toho správného dodavatele.


Náhradní díly ke krbovým vložkám a kamnům Vážený zákazníku, dovolte, abychom vás informovali o službě našeho internetového obchodu a tou je prodej náhradních dílů. Náhradní díly nabízíme ke všem produktům v naši nabídce, ať se jedná o krbová kamna, krbové vložky, obestavby, sporáky. Ventilátor na kouřovod - NOVINKA NA TRHU - 123sklo.


Profesionálové v žáruvzdorných sklech, vložkách a kamnářském příslušenství. Dodávané teplovzdušné výměníky ke krbovým kamnům , sporákům a krbům jsou určeny pro dokonalejší využití nadměrné teploty spalin, které odcházejí jinak do komína. Silnostěnné kouřovody jsou určené pro připojování kamen a krbových vložek ke komínovému tělesu. Dále jsou vyráběné ze silnostěnného plechu 5mm.


Díky tomu odolávají teplotě až 600°C a mají dlouhou životnost. Vždy jsou z jedné strany nalisované, aby šly nasunout jeden na druhý. Estetický vzhled zajišťuje. Roura kouřovodu je ošetřena černou žáruvzdornou barvou.


Pokud chcete využít ještě více tepla proudícího kouřovodem, je tento produkt pro Vás ideální. Kvalita od výrobce s 20letou tradicí za příznivou cenu.

Různé rozměrové varianty. Vybavení k tepelné izolaci kamen a krbů. Odejme se zaslepovací sada ( zadní stěna kamen) a na její místo se nasadí teplovodní výměník.


Po nainstalování výměníku budou mít kamna parametry jako model s. Krbová kamna od českého výrobce Novapack. Firma je zaměřena na výrobu krbových kamen, krbových kamen s výměníkem a zakázkovou výrobu. Podstatné už bylo řečeno, já bych jen podotkl, že v případě kanadských kamen bych asi výměník nedával, neboť jestli se nepletu u těchto kamen zvláště provozovaných v režimu pomalého hoření by mohlo dojít ke zbytečnému dochlazení spalin čímž se zase sníží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky