čtvrtek 13. června 2019

Jablečný kompot

Jablečný kompot

Jablečný kompot máme doma moc rádi. Mně chutná úplně nejvíc ještě horký. Někdy ho děláme jen s cukrem a někdy zase přidám trochu badyánu. Bylo to pak trochu podobné Mléčné rýži z Kunína, kterou můžu. Rychlý a jednoduchý recept na kompot z jablek.


Jabka ale vařila klasicky ve vodě s cukrem a skořicí. Skvělý jablečný kompot. Ale ten trhanec se skořicovým cukrem, mňam.


Já dělávám v zimě „ kompot “ obráceně: ovoce na pánvi lehce podusím na másle, pak zasypu troškou cukru a nechám lehce zkaramelizovat. A samozřejmě přidávám „sladké. Voňavý jablečný kompot. Připravíme formu na dort. Dno poklademe dětskými piškoty, aby bylo zcela pokryté.


Jablečný kompot

V misce mezitím smícháme zakysané smetany a ušlehanou šlehačku, osladíme cukrem podle toho jak kdo má rád a část navrs. Příprava receptu na domácí jablečný kompot : Omytá jablka oloupeme, odstraníme stopky a zbytky okvětí. Rozkrájíme je na čtvrtky nebo osminky a odstraníme jádřince nebo je rozkrojíme příčně odstraníme jádřince a nakrájíme na kolečka. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.


Tématické fráze: jablkový kompot rychlý jablečný kompot vařená jablka rychlý jablkový kompot jablkový kompot recept vařený jablkový kompot zavařený jablkový kompot vařená jablka se skořicí zavařený jablkový kompot recept jablka kompot kompot jablka domaci jablkovy kompot recept jablkovy kompot vařené jablka jablkovy. Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak, když vás začne honit mlsná. Tématické fráze: zavařený jablkový kompot zavařený jablkový kompot recept jabkovy kompot kompot z letních jablek čerstvý jablečný kompot jablkovy kompot zavareny teplý jablkový kompot čerstvý kompot čerstvý kompot z jablek jablkový kompot s pudinkem jablokový kompot jablkovy teply kompot jablkovýkompot letní kompot z. Uveďte do varu l vody, osolte ji, vsypte rýži a povařte až minut, až bude měkká, ale ještě pevná na skus.


Pokud vám padají jablka ze stromovů a vy už nevíte co s nimi, zkuste si udělat rychlý kompot pro konzumaci. Ty naskládejte do sklenic, zasypte dvěma lžícemi cukru, zalijte vodou, uzavřete a minut sterilizujte. Očistené a nakrájané jablká naukladáme do pohárov, do ktorých sme vložili plátok citróna a klinčeky. Jablká zalejeme horúcim prevareným nálevom a sterilizujeme min.


Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit. Pridávam receptík, ktorý ma sprevádzal celé moje detstvo a varievala mi ho ešte moja babka.


Jablečný kompot

Skvelý je z prvých letných jabĺk, ale osvieži kedykoľvek počas roka. Možno ho mnohé poznáte. Množstvo si môžete ľubovoľne prispôsobiť, všetko je o individuálnej chuti. Kompoty mám ráda, a proto kompotuji vše, co na zahradě vyroste.


Vždyť ve spižírně zabírá jednu čtvrtinu všech zavařenin. Pokud i Vy máte rádi jablečné kompoty, pojďte si semnou připravit tento vánočně laděný. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návo jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.


Nevíte co se starými jablíčky? Zkuste tuhle dobrůtku, která je i díky hřebíčku dobrá na žaludek a přitom osvěží. Když jsem byla v Rusku, tak tam takový rychlý jablečný kompot vařili denně do velikého hrnce a do večera byl fuč. Babiččin jablečný kompot se skořicí.


Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Doma vyrobený kompot z oloupaných rozčtvrcených jablek, cukru, vody a citronové kůry, který voní po sko. Kuzu je prášek z drceného sušeného kořene vinné révy, která roste především v jižním Japonsku a Číně. Podle tradiční čínské medicíny posiluje nervový systém a detoxikuje.


V makrobiotické kuchyni se používá k zahuštování polévek, omáček a pudinku. Tento jednoduchý top recept na jablečný kompot s vanilkou určite stojí za vyzkoušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky