úterý 10. května 2016

Sekaná domácí

Sekaná je u nás známá jako pokrm již od dob středověku. Tehdy se však jednalo o výjimečné jídlo, protože se připravovalo pouze z kýty nebo svíčkové a to ručním zpracováním – nasekáním masa na drobné kousky (neexistoval mlýnek na maso). Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne - recept: Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Domácí sekaná , jak ji známe od našich babiček.


Tématické fráze: domaci sekana sekaná recept recept na domácí sekanou domácí sekaná recept domácí sekaná pečeně recept domaci sekana recept sekaná domaci pecena sekana recepty domaci sekana pečení sekané sekaná domácí sekaná doba pečení doba pečení sekané recepty sekaná sekaná pečeně pečeme sekanou domácí.

Nejlepší domácí sekaná je bezvadná v tom, že se velmi jednoduše připravuje. V míse si připrav na kostičky nakrájené rohlíky a zalij je mlékem tak, aby se pěkně nasály. Já je pak pěkně ještě prohnětu rukou, aby se rozmělnily. Do rohlíků přidejte vajíčka a promíchejte.


Opékaná bylinková sekaná. Jednoduchá sekaná z domácí pekárny. Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto.


Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“.

Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Sekaná zabalená do slaniny skvěle vypadá, je mnohem křupavější a voňavnější, ale hlavně má pevnější kůrčičku.


Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami. Tématické fráze: sekana sekaná recept sekaná z mletého masa recept na sekanou domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak upéct sekanou jak péct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty. Pokud nám zbude, nakrájíme si sekanou na plátky opečeme a podáváme s hořčicí, nebo dáme do housky a uděláme si hamburger.


Pokud máme večeři raději studenou, je sekaná velmi dobrá s octem, s cibulí a chlebem. Vyberte si recept na domácí sekaná a připravte si chutný a výjimečný domácí sekaná pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí sekaná ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty. Kvalitní domácí sekaná z vepřových kýt. Vynikající chuť a rychlá příprava.


Vhodné na nedělní oběd nebo pokud chcete tak i na nějakou slavnost. Já osobně velmi nemám ráda mleté maso, ale toto mi docela chutnalo. Někdo přidává dovnitř ještě vařená vajíčka, já jsem je tentokrát vynechala.

Kdo rád maso, ten si na low carb užívá. Aby ne, z masa se dá vyčarovat spousta skvělých nízkosacharidových receptů, domácí sekaná je jedním z nich. Abych byla přesnější: není to úplně taková ta echt sekaná , je plněná vejci se sýrem, dost možná by receptu víc slušel název roláda. Plněná sekaná - která nepraskne ! Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty. Recept, podle kterého se vám Bavorská sekaná zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Jakmile vaše sekaná pečeně dosáhne dokonalosti, snadno můžete přejít k ještě vyšším cílůplněné sekané pečeni.


Nabízí se tu především vařená vajíčka, která v české i rakouské kuchyni stačí na to, aby pozměnila název na štěpánskou sekanou pečeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky