čtvrtek 5. května 2016

Lis na moštování jablek

Pokud máte přebytek jablek , není nad to si vyrobit domácí mošt z kvalitních jablek z vlastní zahrádky. Lis na moštování jablek jistě příjde vhod každému zahrádkáři. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Na jeden koš se vymačka 10litru moštu. CzUJ_BHYSIIfeature=plc.


Lisy na ovoce, ruční lisy na jablka, lisy na zeleninu, lisy na hrozny, vodní lisy na moštování jablek , lisy na víno, lisy na bobuloviny.

Potřeby na lisování ovoce, moštovací lisy. Kterak jsem během neděle vyrobil lis na ovoce ze starých krámů a vylisoval první jablečný mošt. Velice oblíbenou činností zejména na podzim je moštování jablek , které si stále nachází nové příznivce. Takovou čerstvou jablečnou šťávu plnou vitamínů a přírodních cukrů nenahradí žádný džus z ochodu, který téměř ve všech případech pochází z koncentrátů a může obsahovat konzervanty nebo dokonce umělá barviva (éčka).


Rámové moštovače na ovoce – jsou určeny na větší množství lisované šťávy, jsou prodávány v objemech: 20L a 30l. Hydraulické moštovače na ovoce – nejúčinnější a nejpohodlnější lisování ovoce, které naleznete v naší nabídce, určené pro velké množství jablek. Objemy lisů jsou od 12l do 70l.


Typ příslušenství: lis na ovoce a zeleninuLis na ovoce - příslušenství ke kuchyňskému robotu ETA Centrino pro jeho širší využití.

Výroba domácího moštu s lisem na ovoce - postup. Nezadržitelně se blíží hlavní sezona sklizně jablek a hrušek. Pokud očekáváte velkou úrodu a přemýšlíte, jak ovoce zpracujete, máme pro vás zajímavý tip.


Klasický lis na jablka s centrálním šroubem o objemu koše 12l. Lis se skládá z ocelového podstavce, plastové výlevky, bukového koše, vnitřní šroubovice, přítlačné desky, hlavice a bukových hranolů. Naši novou rubriku fotoreportáže zahájíme tradiční podzimní činností, kteoru představuje moštování jablek. Jedná se o moštování realizované ve speciální zahrádkářské moštárně.


Moštovač na ovoce neboli lis na ovoce je přístroj, který Vám usnadní výrobu domácího moštu či lisování šťávy z ovoce. Nejčastěji se moštovač využívá pro moštování jablek , ale využití nalezne i při zpracování jiných druhů ovoce. Vyberte si co potřebujete z aktuálních inzerátů lis na ovoce. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru. Inzeráty lis na ovoce - Bazar a inzerce zdarma - Sbazar.


Potřebovat budete rovněž lis na ovoce, s jehož pomocí vylisujete z nadrcených jablek šťávu. Počítejte s tím, že kvalitně připravený nadrcený materiál zajistí s dostatečně výkonným lisem až litru moštu z jednoho kilogramu ovoce! Keramický hrnek ruční Výroba O. Externí: přivýdělek z domova ruční prác.


Na obrázku je použita krabice na elektroinstalaci. Jediné nepohodlí tohoto řešení je, že při lisování musíte utahovat postupně čtyři šrouby.

Zručnější by jistě přišli i na variantu, jak postavit lis s jediným šroubem uprostřed. Vyžadovalo by to ale náročnější konstrukci ze dřeva. Fantazii se tedy meze nekladou. Moštování jablek má u nás dlouhou tradici.


Sadaři, kteří měli hodně jabloní, si docela běžně pořizovali různá zařízení na lisování šťávy z ovoce. Mnohé z nich fungují stále. A není to jen na vesnicích nebo v malých městech. Lis je vybaven košem a lisovací deskou z bukového dřeva.


Stále hledáte ten správný lis na jablka? Už dále nehledejte, jsme tu pro vás, abychom vám nabídli ten správný lis na ovoce dle vašich požadavků a nároků. Rámový lis má lisovací šroub umístěn shora.


Při práci tak nemusíme přestavovat a přidávat špalíky jako u klasických lisů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky